Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Минималната работна заплата вече е 510 лева.........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 05/01/2018, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки нормално мислещ човек има.Ето защо :
http://www.transmedia.bg/2017/09/19/сеп...?-англия/

А ти нямаш ли против?Ако е така, защо?

Има допусната грешка. Пактът Рибентроп - Молотов е на 23.08.1939 година.
Путин за разлика от Хитлер не е луд.
Няма опасност от война, а и не ми пука за тъпите украинци.
България нищо не печели, а само губи от санкциите.
Не съм русофил, но нека си гледаме интереса.
Питето
Много лесно го издокара. Точно щото има ядрени ракети (дори да не може да ги изстреля щото са престарели) ха е посегнал към копчето, ха са му скочили всички. Дори и китайците ще му скочат щото хем са близо и радиацията няма да ги подмине, хем отдавна имат да връщат за едни изгорени армии... Абе само да прояви признаци на "лудване" и ще го нагласят щото има ядрени оръжия, а "луд със сопа" не е точно това дето ще бъде изтърпяно.
Горския
Цитат(Cury @ 05/01/2018, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
ОК, не ми се спори. Нека ги натискат без мярка и да видим. По-точно дано не видим ядрена война.

А, сега пък не ти се спорело!

Въпросът е прост и ясен, няма какво да се спори :

1) Кого са анексирали САЩ ?

2) Кого е анексирала Русия ?
Питето
Златото става за пари, щото няма как да се наведеш и да си напълниш джобовете със злато. По същата причина пясъка не става за пари, щото го има в изобилие и се добива евтино... Отделно, че златото не може да се печата от закъсали правителства или да се обезценява от тарикат-политици с един указ. Това е в основата на предметите-пари — трудно се намират и поради това могат да имат висока стойност. При биткойна, както писаха в коментарите по-горе, стойността идва от доверието на хората в тези, дето създават валутата и начина по който е ограничена като бройка и достъпност. Тук стойността идва от доверието в тези, дето създават валутата. Ако се създава от калпаво правителство, никой няма доверие и гледа да разкара парите от това правителство срещу парите на някое друго, по-сериозно правителство. Това го играхме през жанвиденовата ера, като заменяхме парите на калпавото правителство, с долари и марки (валути на сериозни правителства).
Buitenlander
]Има допусната грешка. Пактът Рибентроп - Молотов е на 23.08.1939 година.
Има печатна грешка.9 е заменено с 2

Няма данни Хитлер да е бил луд в медицинския смисъл на думата, дрънкаш си просто

Няма и данни IQ то ти да е по-високо от това на средния украинец, а това ти изказване говори по-скоро за обратното

Още един, който не знае в какво се състояс санкциите срещу Русия......Дай данни за загубите

Не не си, пишеш си, колкото да напишеш нещо.
Хаос
Цитат(Личинка @ 02/01/2018, 12:31) <{POST_SNAPBACK}>
Мноо яко, моята заплата е n Х МРЗ и много ми допада като се вдига.

Да, ама работодателят ти ако не си увеличи приходите като си вдигне цените, няма как да ти ги плати, защото за него не са само тези 50 лв, а и увеличените ти осигуровки върху тях. И така всичките работодатели като си вдигнат цените, всичко ще ти стане по-скъпо и тез 50 лв отгоре по-добре да не ти ги бяха давали... neprichom.gif
New
Цитат(Cury @ 05/01/2018, 10:40) <{POST_SNAPBACK}>
И в Русия ще настане хаос и каша, това ще стане като го бутнат.

Нищо няма да стане. Руснаците не са арабухи.
Shade
Цитат(Cury @ 04/01/2018, 08:27) <{POST_SNAPBACK}>
...парите им може да свършат, ама ракетите не. А знам, че притиснат в ъгъла звяр става непредвидим. Виж Ким как се репчи, хем ядрената му мощ е нищожна. Представи си една отчаяна Русия какво може да причини...

Веднъж вече го обсъдихме, че няма ни най-малка вероятност Путин да е толкова непредвидим звяр, та чак да е кретен. Нима още поддържаш тази абсурдна позиция?
Нивото, до което стигат ядрените олигофрени Ким Чен Ун и Доналд Тръмп е съвсем типично: инфантилни подмятания на кого бил по-голям.
Cury
Не са. Ама и не могат да живеят в демокрация, не им е в кръвта просто.
Cury
Да де, ама нали говорим за натикване в ъгъла. Тогава може преврат да стане и да го махнат военните, примерно. И да дойде някой кретен. Сред военните (и американски, и руски) винаги е имало кретени, които са предлагали да се удари с ядрено оръжие, добре че президентите са били по-трезвомислещи.
Shade
Цитат(Cury @ 05/01/2018, 23:33) <{POST_SNAPBACK}>
Да де, ама нали говорим за натикване в ъгъла. Тогава може преврат да стане и да го махнат военните, примерно. И да дойде някой кретен. Сред военните (и американски, и руски) винаги е имало кретени, които са предлагали да се удари с ядрено оръжие, добре че президентите са били по-трезвомислещи.

Какво значи натикване в ъгъла? Военно настъпление? Когато виждаш, че с определени действия се натикваш в ъгъла, внимателно търсиш най-балансирания и безболезнен начин да се оттикнеш. След химическата (не ядрена) експлозия в Чернобил, която доведе до радиоактивно замърсяване в цяла Европа, стана ясно и на най-милитаризираните, че идеите за локална употреба на ядрено оръжие, дори без неминуемия ответен удар, са безумие.
А иначе и в България някои психически непълноценни бяха убедени, че морално и физически остарелите ракети СС20 са реална сдържаща сила срещу Турция. На практика би било точно обратното. Подобна ракетна атака не само не би довела Турция до капитулация, но неминуемо би разързала ръцете на турската армия за защитна офанзива с незабавен десант на специалните турски части.
Питето
В реалната икономика, няма да ти вдигнат заплата, а просто ще те пускат един час по-рано, пък който може да изчука нещо допълнително в този час, сам ще си вдигне заплатата. Обаче, при условие че за чеп за зеле не ставаш, и висиш на едната МРЗ и да ти я увеличат без да си го заслужил (отработил( и за капак да ти намалят работното време... баси наградата за некадърност и неможене. Значи аз щото мога да изкарвам пари, ще ми режат от данъците или шефа няма да ми вдигне заплатата а ще го даде за принудителното увеличение на онези с МРЗ дето работят във фирмата, а на всичкото отгоре, онези ще ги пускат по-рано от работа... Некак си нема да се разберем нито с политиците, нито с шефа.
Alexfield
На кое викаш ти "химическа експлозия"? Имаме тест на ядрен реактор в екстремни условия. Ядрената реакция от контролирана изпада в неконтролируема. Температурата се повишава драстично, реакторът започва да се топи и ядреното гориво с смесва с охлаждащата го вода и я превръща в пара, в резултат на което капакът на реактора изхвръква.

http://www.videoclip.bg/watch/338031_Trage...rnobil-Chast-12
Alexfield
Защото санкции срещу Русия няма. Има санкции срещу конкретни руски граждани, които сеят раздор.
Например да вземем Александър Дугин:
България е наша
http://terminal3.bg/demonite-na-aleksandr-dugin/

или пък Пьотр Толстой:
Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме.
Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия.
https://clubz.bg/44669-koj_e_tolstoj_kojto_...i_cqla_bylgariq
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 06/01/2018, 00:38) <{POST_SNAPBACK}>
]Има допусната грешка. Пактът Рибентроп - Молотов е на 23.08.1939 година.
Има печатна грешка.9 е заменено с 2

Няма данни Хитлер да е бил луд в медицинския смисъл на думата, дрънкаш си просто

Няма и данни IQ то ти да е по-високо от това на средния украинец, а това ти изказване говори по-скоро за обратното

Още един, който не знае в какво се състояс санкциите срещу Русия......Дай данни за загубите

Не не си, пишеш си, колкото да напишеш нещо.

Да, в медицинцкият смисъл може би не, но е извършил неща, които са пагубни за страната му. Путин няма да го направи.
Едва ли средният украинец е с 135.
Чувал ли си за контрасанкциите на Русия?
Това, което мисля.
Питето
И какви са контрасанкциите на Русия? ОСвен че почнаха да внасят морски дарове от Беларус, имаха проблем със солта в Москва и изненадващо големи количества (всъщност хич не са изненадващи) транзитни стоки за Казахстан се губеха по пътя през руската територия. Та, да ме подсетиш, какви други контрасанкции са понесли европейците. Европейците, а не руснаците в Русия. Между другото, имам някаква идея какви ще да са контрасанкциите, щом Путин и Ердоган набързо забравиха за инцидентите със самолети и други подобни, и почнаха да си разменят домати и жито. За техниката е ясно — спряха да пазаруват свестни чипове и ракетите им почнаха да забравят от кой космодрум са изстреляни и пак доставиха едни сателити на океанското дъно...
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 05/01/2018, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>

Продължавай в същия дух и после се питай що на никой не му пука за тебе. Това ти изказване категорично навежда на мисълта, че 135 в най-добрия случай може да е систолно налягане, но не и IQ.

Цитат

Може ли по-конкретно по този въпрос? Какво точно губи България от санкциите? Някакви количествени данни в подкрепа на това твърдение?
Alexfield
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
Да, в медицинцкият смисъл може би не, но е извършил неща, които са пагубни за страната му. Путин няма да го направи.
Едва ли средният украинец е с 135.
Това, което мисля.

За 135 не знам, но е очевидно как волно или неволно игнорираш фактите и как се развива ситуацията:
Цитат
Ефекти за България
Износ

Размерът на износа от България за Русия обаче се повлиява от санкциите и най-вече от контрамерките. През последните години се наблюдава постоянен спад на износа на суровини и продукти на хранително-вкусовата промишленост, които всъщност са обект на санкциите, въведени от Русия. Така през 2013 г. България изнася стоки на стойност 562,5 млн. евро за Русия (2,6% от общия износ на стоки), докато през периода януари-ноември 2016 г. износът е за 283,7 млн. евро (1,5% от износа). Същевременно българските фирми се пренасочват към европейските пазари, които съществено повишават важността си като експортна дестинация.

Да повторим:
"Същевременно българските фирми се пренасочват към европейските пазари, които съществено повишават важността си като експортна дестинация."
Или казано по друг начин: Чрез контра-санкциите Русия показва "ръчен часовник с махало", ама не на нас, а на себе си, защото ние пак си пласираме стоките, но просто на друго място - при едни по-платежоспособни клиенти.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>
.....но е извършил неща, които са пагубни за страната му. Путин няма да го направи.

Няма да го направи викаш.... wavetowel2.gif Ако и правото ти ясно колкото политиката, господ да им е на помощ на клиентите ти!За 4 години Путин успя да извади Русия от Г7, от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и да я скара с целия цивилизован свят.Обезцени си валутата със 130%, похарчи Резервния фонд на страната който имаше 6 трилиона рубли при курс 25 за долар, унищожи спестяванията на руснаците и ги докара до минимална заплата 137 евро (срещу около 300 евро през 2013).Но, както твърдиш ти, нищо пагубно не е направил, може и още...-)))) А, да, и се разведе.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>

Разкажи ни...... Моля!
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/01/2018, 13:12) <{POST_SNAPBACK}>
Защото санкции срещу Русия няма. Има санкции срещу конкретни руски граждани, които сеят раздор.
Например да вземем Александър Дугин:
България е наша
http://terminal3.bg/demonite-na-aleksandr-dugin/

или пък Пьотр Толстой:
Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме.
Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия.
https://clubz.bg/44669-koj_e_tolstoj_kojto_...i_cqla_bylgariq

Не е баш така.
http://www.consilium.europa.eu/bg/policies...ukraine-crisis/
Естествено, че не одобрявам такова просташко изказване, но какво общо има това със санкциите? Нека си гледаме интереса и търговията с Русия да върви. Не ни трябва нова Студена война.

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 06/01/2018, 13:40) <{POST_SNAPBACK}>
И какви са контрасанкциите на Русия? ОСвен че почнаха да внасят морски дарове от Беларус, имаха проблем със солта в Москва и изненадващо големи количества (всъщност хич не са изненадващи) транзитни стоки за Казахстан се губеха по пътя през руската територия. Та, да ме подсетиш, какви други контрасанкции са понесли европейците. Европейците, а не руснаците в Русия. Между другото, имам някаква идея какви ще да са контрасанкциите, щом Путин и Ердоган набързо забравиха за инцидентите със самолети и други подобни, и почнаха да си разменят домати и жито. За техниката е ясно — спряха да пазаруват свестни чипове и ракетите им почнаха да забравят от кой космодрум са изстреляни и пак доставиха едни сателити на океанското дъно...

https://www.dnes.bg/world/2017/06/30/putin-...a-2018-g.345973
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/11/23/b...n-zagubi.360138
Каква е целта, Русия да е зле или ние да сме добре?
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/01/2018, 15:25) <{POST_SNAPBACK}>
За 135 не знам, но е очевидно как волно или неволно игнорираш фактите и как се развива ситуацията:

Да повторим:
"Същевременно българските фирми се пренасочват към европейските пазари, които съществено повишават важността си като експортна дестинация."
Или казано по друг начин: Чрез контра-санкциите Русия показва "ръчен часовник с махало", ама не на нас, а на себе си, защото ние пак си пласираме стоките, но просто на друго място - при едни по-платежоспособни клиенти.

Аз не претендирам, че знам всичко и даже се надявам ти да си прав, въпреки, че съм чел друго.
http://a-specto.bg/puknatinite-v-es-sreshu...e-razshiryavat/
ww.focus-news.net/news/2017/11/21/2459400/prezidentat-na-chehiya-prizova-za-premahvane-na-evropeyskite-sanktsii-sreshtu-rusiya.html
Още един линк съм дал в друг отговор.

Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 06/01/2018, 15:29) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да го направи викаш.... wavetowel2.gif Ако и правото ти ясно колкото политиката, господ да им е на помощ на клиентите ти!За 4 години Путин успя да извади Русия от Г7, от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и да я скара с целия цивилизован свят.Обезцени си валутата със 130%, похарчи Резервния фонд на страната който имаше 6 трилиона рубли при курс 25 за долар, унищожи спестяванията на руснаците и ги докара до минимална заплата 137 евро (срещу около 300 евро през 2013).Но, както твърдиш ти, нищо пагубно не е направил, може и още...-)))) А, да, и се разведе.

Аз нямам клиенти. На държавна работа съм.
Излиза, че Хитлер (поне в началото) е бил много по-умен мъж от Путин. През първите 5-6 години на управлението му Германия е процъфтявала. smile.gif
На мен не ми дреме за руския народ. Нека се оправят както намерят за добре. Избрали са си го, ще го търпят. При Елцин бяха много по-зле.
Интересува ме само интересът на България.
Shade
Цитат(Alexfield @ 06/01/2018, 02:14) <{POST_SNAPBACK}>
На кое викаш ти "химическа експлозия"? Имаме тест на ядрен реактор в екстремни условия. Ядрената реакция от контролирана изпада в неконтролируема. Температурата се повишава драстично, реакторът започва да се топи и ядреното гориво с смесва с охлаждащата го вода и я превръща в пара, в резултат на което капакът на реактора изхвръква.

http://www.videoclip.bg/watch/338031_Trage...rnobil-Chast-12

Реакторът експлодира в резултат на висока температура и повишено вътрешно налягане, като изхвърля ядрени компоненти в атмосферата и в река Припят, която е приток на Черно море.
Ако беше протекла неконтролируема верижна реакция, резултатът щеше да бъде ярко слънце върху земната повърхност, мощна ударна вълна, огромен облак под формата на гъба, видима от стотици километри, и високо ниво на радиоактивно заразяване на хиляди километри.
В ядрените реактори, обаче, се използва нискообогатен уран, така че няма условия за протичане на неконтролируема верижна рекция. Неутроните при високата си скорост на движение загряват водата във вътрешния цикъл в контролиран режим. При загуба на контрол ефектът е подобен на експлозия на домашен бойлер с повреден терморегулатор.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 06/01/2018, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>
Продължавай в същия дух и после се питай що на никой не му пука за тебе. Това ти изказване категорично навежда на мисълта, че 135 в най-добрия случай може да е систолно налягане, но не и IQ.

Може ли по-конкретно по този въпрос? Какво точно губи България от санкциите? Някакви количествени данни в подкрепа на това твърдение?

Разводнихме темата. Ще ни нашамарят модераторите. smile.gif
П.П. Дал съм линк за загубите.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 17:24) <{POST_SNAPBACK}>
Интересува ме само интересът на България.

А така, сега остана само да осъзнаеш, че дългосрочния интерес на България и на целия свят е Бойното Кремълско Говедо да бъде озаптено.От там нататък да проумееш ползата от санкциите срещу Русия няма да ти е никакъв проблем.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 06/01/2018, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
А така, сега остана само да осъзнаеш, че дългосрочния интерес на България и на целия свят е Бойното Кремълско Говедо да бъде озаптено.От там нататък да проумееш ползата от санкциите срещу Русия няма да ти е никакъв проблем.

Ако трябва някой да бъде озаптен, то това е Ким Чен Ун.
Да допуснем обаче, че си прав. Мислиш ли, че от санкциите ще има някакъв ефект?
Отдавна излязохме от темата и аз приключвам да пиша по въпроса.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 17:38) <{POST_SNAPBACK}>
Мислиш ли, че от санкциите ще има някакъв ефект?

Ефектите ти ги изброих в предишен свой пост.Русия върви към икономически колапс.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 06/01/2018, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ефектите ти ги изброих в предишен свой пост.Русия върви към икономически колапс.

Което я прави негодна за война.
Въпреки това воюва в Сирия.
Хайде да спрем. Не му е мястото тук.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Разводнихме темата. Ще ни нашамарят модераторите. smile.gif
П.П. Дал съм линк за загубите.

Абе от нездраво любопитство: ти четеш ли линковете, които даваш? laughing.gif

Щото в тях пише едни неща, дето изобщо не са в подкрепа на твойте вопли. Например:

Цитат
Според него санкциите изглежда не засягат българския износ и ако има засегнати стоки, то техният дял е толкова малък, че не може да се улови от статистиката.

И още:

Цитат
Преките загуби за България от санкциите на ЕС спрямо Русия възлизат на около 20 млн. евро

Това са смешни суми дори за малка държава като България.

Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 06/01/2018, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>
Абе от нездраво любопитство: ти четеш ли линковете, които даваш? laughing.gif

Щото в тях пише едни неща, дето изобщо не са в подкрепа на твойте вопли. Например:

И още:

Това са смешни суми дори за малка държава като България.

Казваш 20 милиона евро къде ли не сме ги дали. smile.gif
Пише и че косвените загуби за фирмите са по-големи. Ако си собственик на такава фирма, едва ли ще се радваш.
Моята логика е проста. Ако от едно нещо няма полза, дори и загубите да са малки не го прави. Ама нали трябва да угодим на някого за да не ни резне кранчето...
New
Ние да сме добре, разбира се.
Ти как мислиш, коя загуба ти се вижда по-тежка и при кое положение ние ще сме по-зле: като си пренасочим търговията в друга посока и междувременно претърпим частични загуби (това, което се случва в момента) или Русия да анексира част от източното ни крайбрежие? Защото, ако ги оставим да си развяват коня, неминуемо ще се стигне до това положение.
Радио Ереван
Цитат(New @ 06/01/2018, 20:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ние да сме добре, разбира се.
Ти как мислиш, коя загуба ти се вижда по-тежка и при кое положение ние ще сме по-зле: като си пренасочим търговията в друга посока и междувременно претърпим частични загуби (това, което се случва в момента) или Русия да анексира част от източното ни крайбрежие? Защото, ако ги оставим да си развяват коня, неминуемо ще се стигне до това положение.

Демек Варна, тъй като е на северното крайбрежие, ще бъде анексирана от Русия!?
Това само в някой фантастичен роман може да стане. smile.gif
П.П.
Като юрист съм против анексирането на Крим, но като човек го подкрепям.

Нека спрем да пишем затова в тази тема. Не му е мястото на този разговор тук.
New
Обаче могат да живеят в демокрация по български модел, понеже много си приличаме. А това е достатъчно за света.
Alexfield
Цитат(Shade @ 06/01/2018, 18:29) <{POST_SNAPBACK}>
Реакторът експлодира в резултат на висока температура и повишено вътрешно налягане...

Тук не виждам химична експлозия. Липсва химична реакция. Имаме ускорен ядрен разпад (не е химичен процес), който води до отделяне на много топлина за кратко време, което води до разтапяне на части от реактора (физичен процес), образуване на много водна пара (физичен процес), високо налягане и последвала експлозия (физичен процес).
Alexfield
Ами свери си часовника.
За предизборен ПР Боко даде 2 години подред по 1 милиард за саниране.
32 милиона отиват за партийни субсидии всяка година.
В кацата без дъно АЕЦ Белене вече са изсипани 3 милиарда.
Над 300 милиона заминават всяка година към Русия заради горивния монопол на Лукойл. Косвените щети от високите цени на горивата са отделно.
КТБ:
https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/pos...ta-sistema.html
- Общ размер на изплатените гарантираните влогове /депозити/ в КТБ 3,7 млрд.лв.

- 2,5- 2,-7 млрд.лв. загуба на лични и фирмени средства на български фирми и граждани. В резултат на това са загубени работни места, недополучени са социални плащания и други приходи за бюджета, които надхвърлят по наша оценка 300 млн.лв. до края на 2015 г.

- Обемът на загубените в КТБ средства на частни фирми е около 800 млн.лв.

- Загубите на пенсионни, застрахователни фондове, инвестиционни посредници са 587 млн.лв., като те не са получили дори минималните гарантирани суми

- През 2016 г. тази сума нараства с двойно по-голямия брой на фалирали фирми или фирми в несъстоятелност, като около 25-35 % от общия им брой за България е свързан пряко с надгарантираните вложители на КТБ.

- Над 313 млн. са загубените средства на държавните и общинските предприятия, болници
и общини /при общ размер на депозитите от 413 млн.лв. държавният бъджет възстанови през 2015 г. около 100 млн.лв. на тези от тях, чиито депозити бяха гарантирани с ДЦК.

Минималният общ размер на цената на фалита на КТБ (изразен изцяло в преки загуби) - 6,8 млрд.лв.
Shade
Цитат(Alexfield @ 06/01/2018, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
Тук не виждам химична експлозия. Липсва химична реакция. Имаме ускорен ядрен разпад (не е химичен процес), който води до отделяне на много топлина за кратко време, което води до разтапяне на части от реактора (физичен процес), образуване на много водна пара (физичен процес), високо налягане и последвала експлозия (физичен процес).

Нека не издребняваме. Попита ме "на кое викаш ти химическа експлозия", уточних и приключих.
Ако желаеш да обсъждаме принципите на ядрената енергетика, това е друга тема. Можем дори да дискутираме разликите между турбините за прегрята пара (топлоелектроцентрали) и пара с по-ниска температура (резултат на индиректния топлобмен с радиоактивния първи контур в ядрените електроцентрали). Водните капки с висока скорост в парата с по-ниска температура действат като куршуми и водят до ерозия на лопатките.
Горския
Цитат(Shade @ 06/01/2018, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Нека не издребняваме. Попита ме "на кое викаш ти химическа експлозия", уточних и приключих.
Ако желаеш да обсъждаме принципите на ядрената енергетика, това е друга тема. Можем дори да дискутираме разликите между турбините за прегрята пара (топлоелектроцентрали) и пара с по-ниска температура (резултат на индиректния топлобмен с радиоактивния първи контур в ядрените електроцентрали). Водните капки с висока скорост в парата с по-ниска температура действат като куршуми и водят до ерозия на лопатките.

Шейд, Алех е прав - подтвърждавам го като атомен физик по образование!

Когато бъркаш, най-честно е да си признаеш, вместо да носиш вода от 9 кладенца!

Друг е въпросът, че химията всъщност е атомна (ядрена) физика. С изключение на органичната химия, която е набор от кулинарни рецепти
Shade
Цитат(Горския @ 06/01/2018, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
Шейд, Алех е прав - подтвърждавам го като атомен физик по образование!

Когато бъркаш, най-честно е да си признаеш, вместо да носиш вода от 9 кладенца!

Друг е въпросът, че химията всъщност е атомна (ядрена) физика. С изключение на органичната химия, която е набор от кулинарни рецепти

Не оспорвам дали е прав, единствено подчертах, че съм отговорил директно на директно зададен въпрос. Без да отстоявам до дупка някакво конкретно твърдение. Това е всичко.
Коригирай ме, ако греша, но в горната връзка не звучи никак уместно да изсмукваш от пръстите си носене на вода от 9 кладенца, позовавайки се на това, с какво образование си!
New
Както и Бургас, и околието. Общо взето почти цялото ни черноморие е застрашено.
А на мен ми звучи доста реалистично и никак фантастично, да ти кажа.
Но, хубавата новина е, че няма да се случи, благодарение на политиката, която се следва в момента.
Горския
Цитат(Shade @ 06/01/2018, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
в горната връзка не звучи никак уместно да изсмукваш от пръстите си носене на вода от 9 кладенца, позовавайки се на това, с какво образование си!

Що бе, ти колко пъти си подчертавал,че си инженер!

А пък физиците сме нАучни работници, докато инженерите сте изпълнители!

Чекай да доподчертая, за да няма съмнение : възпитаник съм на Катердра Атомна физика на Софийския Университет, под ръководството навремето на Професор (тогава още доцент) Цветан Бончев!

Ха да видиш сега - инженере! laughing.gif

Сега пък да не вземеш да се обидиш - майтапиме си се късно вечер! worshippy.gif
Shade
Цитат(Горския @ 06/01/2018, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Що бе, ти колко пъти си подчертавал,че си инженер!

А пък физиците сме нАучни работници, докато инженерите сте изпълнители!

Чекай да доподчертая, за да няма съмнение : възпитаник съм на Катердра Атомна физика на Софийския Университет, под ръководството навремето на Професор (тогава още доцент) Цветан Бончев!

Ха да видиш сега - инженере! laughing.gif

Сега пък да не вземеш да се обидиш - майтапиме си се късно вечер! worshippy.gif

grin.gif
Избягвам в максимална възможна степен да досаждам с лични детайли. Така че ако тук откриеш какво точно съм учил и с какво се занимавам, то ще е по-скоро в някакъв конкретен контекст, отколкото като самоизтъкване.
Но понеже не ми липсва чувство за хумор, не само не се обиждам, но дори изразявам преконение пред нАучното величие в качеството си на скромен изпълнител. tan.gif
Горския
Цитат(Shade @ 06/01/2018, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
grin.gif
Избягвам в максимална възможна степен да досаждам с лични детайли. Така че ако тук откриеш какво точно съм учил и с какво се занимавам, то ще е по-скоро в някакъв конкретен контекст, отколкото като самоизтъкване.
Но понеже не ми липсва чувство за хумор, не само не се обиждам, но дори изразявам преконение пред нАучното величие в качеството си на скромен изпълнител. tan.gif

Ма именно бе Шейде, това което написах беше точно в конкретен контекст!
Бе аз отдавна съм забелязъл, че не носиш майтап въпреки обратните ти твърдения

Заяждам се, ама понеже понякога ме ядосваш със самоувереността си navikvane.gif
Shade
Цитат(Горския @ 06/01/2018, 12:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ма именно бе Шейде, това което написах беше точно в конкретен контекст!
Бе аз отдавна съм забелязъл, че не носиш майтап въпреки обратните ти твърдения

Заяждам се, ама понеже понякога ме ядосваш navikvane.gif

Е, е, е... grin.gif
Идея си нямам кога съм твърдял, че нося майтап. Дори не знам дали нося или не. Може би защото не се ядосвам.
Но определено рядко изказвам категорични твърдения по отношение на заяждане, майтап, самоизтъкване и др. такива (по-вероятно е да намекна, който разбрал - разбрал). Това, разбира се, не означава, че не обичам да се заяждам. Но в повечето случаи наблюдавам, отчитам, помня и премълчавам.

П.П. Забелязах, че си добавил, че те ядосвам със самоувереност. Тази конструкция звучи малко като... абе няма значение, здраве да е! wink.gif
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2018, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш 20 милиона евро къде ли не сме ги дали. smile.gif
Пише и че косвените загуби за фирмите са по-големи. Ако си собственик на такава фирма, едва ли ще се радваш.
Моята логика е проста. Ако от едно нещо няма полза, дори и загубите да са малки не го прави. Ама нали трябва да угодим на някого за да не ни резне кранчето...

Добре, страдат фирмите, скапа се износът, и изобщо, настана плач и скърцане със зъби. Да видим какво казва НСИ по въпроса:

http://www.nsi.bg/bg/content/7503/%D0%BF%D...%BE%D1%80%D0%B8

Ако се вгледаш внимателно в табличката, в графа Руска федерация ще откриеш нещо много интересно:

през 2016 г. износът ни към РФ е малко над 626 милиона. През 2017 г., съсипан от пустите санкции, той е ... 1 280 милиона. Горките фирми износителки, страшни загуби търпят.

Питето
ако съм собственик на фирма, дето зависи от руския пазар (или дори само от един пазар, свързан с един политик)... това ще е момента да вляза в реалността и да науча, че монопол е лошо нещо, особено когато купувача е монополист спрямо мене, както и да науча що е това диверсификация и как работи. Като се замисля, то май ще трябва да понауча и още куп неща около фирмите, икономиката и зависимостта им от политическите изцепки на единични личности. animatedwink.gif
Нищо де, поне част от гнилите круши ще окапят което е добре за България.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/01/2018, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ами свери си часовника.
За предизборен ПР Боко даде 2 години подред по 1 милиард за саниране.
32 милиона отиват за партийни субсидии всяка година.
В кацата без дъно АЕЦ Белене вече са изсипани 3 милиарда.
Над 300 милиона заминават всяка година към Русия заради горивния монопол на Лукойл. Косвените щети от високите цени на горивата са отделно.
КТБ:
https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/pos...ta-sistema.html
- Общ размер на изплатените гарантираните влогове /депозити/ в КТБ 3,7 млрд.лв.

- 2,5- 2,-7 млрд.лв. загуба на лични и фирмени средства на български фирми и граждани. В резултат на това са загубени работни места, недополучени са социални плащания и други приходи за бюджета, които надхвърлят по наша оценка 300 млн.лв. до края на 2015 г.

- Обемът на загубените в КТБ средства на частни фирми е около 800 млн.лв.

- Загубите на пенсионни, застрахователни фондове, инвестиционни посредници са 587 млн.лв., като те не са получили дори минималните гарантирани суми

- През 2016 г. тази сума нараства с двойно по-голямия брой на фалирали фирми или фирми в несъстоятелност, като около 25-35 % от общия им брой за България е свързан пряко с надгарантираните вложители на КТБ.

- Над 313 млн. са загубените средства на държавните и общинските предприятия, болници
и общини /при общ размер на депозитите от 413 млн.лв. държавният бъджет възстанови през 2015 г. около 100 млн.лв. на тези от тях, чиито депозити бяха гарантирани с ДЦК.

Минималният общ размер на цената на фалита на КТБ (изразен изцяло в преки загуби) - 6,8 млрд.лв.

Само заради пиара ли? Я си помисли, коя е основната причина!
Другото, макар че не съм го проверявал дали е точно, е така.
Аз не разрешавам да ме прекарват с повече от един лев. Такъв съм си от малък. Само че прекарват държавата, което косвено ми се отразява. Дори малко да я прекарват на мен не ми харесва.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 07/01/2018, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, страдат фирмите, скапа се износът, и изобщо, настана плач и скърцане със зъби. Да видим какво казва НСИ по въпроса:

http://www.nsi.bg/bg/content/7503/%D0%BF%D...%BE%D1%80%D0%B8

Ако се вгледаш внимателно в табличката, в графа Руска федерация ще откриеш нещо много интересно:

през 2016 г. износът ни към РФ е малко над 626 милиона. През 2017 г., съсипан от пустите санкции, той е ... 1 280 милиона. Горките фирми износителки, страшни загуби търпят.

Хубаво, сега съм малко по-спокоен, но....има едно но, може би ако не бяха санкците износът щеше да бъде още по-голям. animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(New @ 06/01/2018, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Но, хубавата новина е, че няма да се случи, благодарение на политиката, която се следва в момента.

И благодарение на нашия вожд и учител Бойко Борисов и братските държави от ЕС. smile.gif
Аз съм роден и живея във Варна. Повярвай ми това няма как да стане тука. Поне в близките 50 години.

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.