Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Узаконяване на еднополови бракове
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
New
Чета статия за две оженени мадами, които искат да си узаконят брака в БГ и си мисля, какви са шансовете това изобщо да се случи? Дали българинът е способен да се вдигне на революция, когато става въпрос за нещо толкова основно, като институцията брак?
agrippa
Трябва да е по-лесно и направо автоматично. Щото нали сме в ЕС. Щото нали ако идат в някой далекоизточен хотел или страна ще им признаят брака, а в България - не. Трябва да се женят във всяка страна, през която минат или какво?

Има и много други недомислици, със заверка и легализиране на документи от чужбина за какво ли не...
New
Не може да е автоматично. По принцип във всяка държава си действа нейното, вътрешно законодателство и именно на тази основа им е отказано да бъдат вписани в регистрите, като брачна двойка, под графа "семейно положение", но законодателствата на държавите членки на ЕС се синхронизират и рано или късно въпросът с еднополовите бракове ще трябва да се обсъди и да се приеме някакво решение, ако вече не се е обсъждал (не съм се интересувала) и тук ми е чуденката, каква ще е реакцията на българина? Според мен ще има голям отпор.
klik_kibik
Българинът не е толкова толерантен за съжаление. Трудна работа. sad.gif
tumna_indiq
Аз съм против,ако съм дете в такова "семейство" ще се самоубия.
Бай Ганьо
Крайно решение.
А кво да правят родителите на обратните.
Кого да убият: себе си, или децата си?
Flama
Ако у нас узаконят еднополовите бракове, най-много ще се ползват за далавери.

На мен ми е все едно, неми пречат, пък ако се замислиш, ако си посветил 20-30 години на един човек, независимо от какъв пол сте, е справедливо да наследиш нещо.

Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 06:17) <{POST_SNAPBACK}>

Що ще се самоубиваш, да не ти пише на челото, пък и да пише, чудо голЕмо. Добе е казал Бай Ганьо, ме ако имаш обратни деца - кой да трепеш себе си, или децата.
wonda_
Законодателствата може да се синхронизират, но не и да се уеднаквят. Ако стои този въпрос на дневен ред, редно е да има референдум. А в България това е кауза пердута за еднополовите двойки. Очевидно обществото е чувствително към еднополови бракове, трети пол и всякакви такива. Виждаш, една подменена дума за пол (от sex на gender) какви вълнения предизвика и какви тълкувания.
tumna_indiq
Може да е крайно, но не си представям живота, като осиновена от еднополова двойка,
за другото питай родителите, които имат такива деца.
tumna_indiq
Не е важно какво ми пише на челото,важно е какво ще ми е в душата,
представям си най-елементарното, примерно родителска среща
и учителката пита,това майка ти ли е или баща ти.. biggrin.gif
Хасан
Цитат(New @ 13/01/2018, 03:47) <{POST_SNAPBACK}>
Чета статия за две оженени мадами, които искат да си узаконят брака в БГ и си мисля, какви са шансовете това изобщо да се случи? Дали българинът е способен да се вдигне на революция, когато става въпрос за нещо толкова основно, като институцията брак?

Рано или късно ще се промени Конституцията, но ще мине време.
Бай Ганьо
А ти като родител какво би направила, ако имаш дете дето е обратно?
Тарабас
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>

Много хубав пример даваш.
Ти си представяш себе си на една такава родителска среща и си мислиш, че свички около теб, са като теб.
Затова ти е така лесно, да лепиш етикети.

Къде е проблема, детето да каже, че това са му двете майки или бащи?
Ако ти си мислиш, че има проблем, то той си е твоя интинма грижа.
tumna_indiq
Напротив,всички около мен няма да са в моето положение
и няма да са като мен,лесно ще е на тях не на мен, не лепя етикет,
изразявам личното си мнение.
klik_kibik
Тъмна Индия:
А защо си против? animatedwink.gif
Flama
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 13:55) <{POST_SNAPBACK}>

Нима, тези, които сме хетеро сме съвършени? Ми ако родителите са инвалиди, пак ли ще се срамуваш от тях, защото са различни? Някои хора не възприемат слепите, глухонемите и т.н.

На човек не бива да му пика много-много кой какво ще каже, че ще стане като в приказката за бащата, сина и коня. А в душата е както си го направиш. Представи си, две лесбийки/ двача гейове осиновяват дете от дом, гледат го добре, дават му образование, нима в дома ще живее по-добре?
Thursday Next
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 13:55) <{POST_SNAPBACK}>

Този аргумент против еднополовите бракове определено счупи тъпомера! angry.gif
tumna_indiq
Цитат(Thursday Next @ 13/01/2018, 16:12) <{POST_SNAPBACK}>
Този аргумент против еднополовите бракове определено счупи тъпомера! angry.gif

Еднополовото съжителство не е брак в истинския смисъл,виж ако измислят нов термин за него,
да си го узаконят и който иска да се присъедини, другото е срещу природата и не съжалявам, че съм счупила тъпомера според твоето разбиране.
klik_kibik
"другото е срещу природата"

Друг въпрос... не е ли природата тази, дето създава хомосексуални същества? Ако не е природата - какво друго? Какво друго може да създава? Ако е някакъв Господ - не е ли той отговорен за създаването на хомосексуални хора? Хомосексуалисти е имало винаги... през античността та до наши дни - чий чеда са хомосексуалните?
Тарабас
Кое е срещу природата? Можеш ли кратко да аргументираш?
Хората дето се обичат и имат едни и същи карантии в гащите не са ли от природата.
Явно е от разговора ди тук, ти не си като мен. Ти не си от природата, така ли да го разбирам? Теб кой те създаде?
tumna_indiq
Не съм против да се събират и да живеят заедно еднополови,но да не го наричат брак,
самите те са наясно, че не могат да създават поколение,
то хетеросексуални осиновят дете и като научат става страшно,
какви ли ще са последствията при другите тогава.
tumna_indiq
Хомосексуалисти е имало винаги но аз не искам да съм дете на такава двойка
само защото някой е решил, че за мен и психиката ми, няма да има значение и последствия.

klik_kibik
Кой създва хомосексуалните? Въпросът не е това - ти ако си дете на хомосексуални - какво ще правиш? Чисто философски въпрос? Откъде идва хомосексуалността според теб?
Persian
Цитат(Flama @ 13/01/2018, 15:55) <{POST_SNAPBACK}>

Нима, тези, които сме хетеро сме съвършени?
- Вероятно Да, защото ако се бях оженил за мъжко, сигурно още щях да го наричам, че е ялов smile.gif

Доколкото имам спомен, Варана ако няма кой да го заплоди, сам се опложда, но снася само мъжки.
После тия мъжки чукат майка си и се раждат женски. След това вече има женски, които да отменят майката.

Следващото е Богомолката, която изяжда на мъжкият главата по време на секс.
Прави го за да си направи по-продължителен оргазма.
Мъжкият има мозък в задника и въпреки, че е без глава, той продължава започнатото.
Съответно, един мъжки заради една женска рискува живота си.
Явно не се сеща да стане манаф.

Мишките. Едни от най-ебливите.
Един мъжки за един ден се хвърля на толкова женски, че предпочита секса отколкото яденето и след това умира от изтощение.

Природата си знае работата, но тук стигаме до предпочитанията, защото имаме малко повече разум от някои животни, но сме като маймуните и пингвините.
Дупка да има, да го заврем smile.gif

Когато бях дете любимият ми цвят беше червен, както и до ден днешен.
Бил женски цвят, не можело да го носим момчетата.
Добре, че след някоя година видях ЦСКАто smile.gif
Те ще ми кажат на мен. Щом тия носят, значи и аз мога.

Та в случая, аз може да не приемам за нормално такива двойки, но не съм този, който може да забрани на хората как да живеят и как да се обичат, както и никой не може да им забрани някакво си узаконяване.

В природата всички мъжки се бият заради женска или много женски.
Малко странно ще изглежда десет педераси да седят и да гледат как двама манафи се бият и кой от победителите ще ги шиба за напред.
Ама айде, при хората е малко по-различно.

Обаче, какъв живот може да живее един мъж ако няма жена, която да му вдига нервите.
А бе, педераска работа smile.gif
А е, жените ги маани. Едната ще врещи, другата ще реве.
tumna_indiq
Ами мен са ме създали хора, които са се обичали и сключили брак с различни карантии в гащите,както ти се изразяваш,теб също такива са те създали,както и всички останали, природата не е създала живот между двама еднополови, колкото и да се обичат,не казвам че са лоши хора и пр. просто не ми допада претенциите им на всяка цена да имат право да отглеждат деца, виж ако искат да си осиновят от 14 год. нагоре ,когато детето ще е наясно че родителите му са еднополови е друг въпрос,за малко бебе и дете не го приемам.
Persian
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 17:07) <{POST_SNAPBACK}>

Когато всичко е от ранно детство и всичко около теб е едно и също, човек го приема за нормално.
А това, че с времето ти си падаш по мен и аз по теб, а не ти по Пута, а аз по Хуйзел е правилната посока smile.gif

Ето, след някой ден може да излезе и нещо по-добро.
Имам сестра. За кво да обикалям улиците за курви, като у стаята си я имам smile.gif
Persian
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ами мен са ме създали хора, които са се обичали и сключили брак с различни карантии в гащите

Те и ония се обичат.
Точната дума е - Не сме правени в Гъз smile.gif
Flama
Цитат(Persian @ 13/01/2018, 17:27) <{POST_SNAPBACK}>
Малко странно ще изглежда десет педераси да седят и да гледат как двама манафи се бият и кой от победителите ще ги шиба за напред.
Ама айде, при хората е малко по-различно.

При шимпанзетата бонобо всеки се би е за всичко, всичко се секси - мъжко, женско, няма значение, със секс си решават конфликтите и споровете, със секс се приветстват.
Flama
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 17:17) <{POST_SNAPBACK}>
Хомосексуалисти е имало винаги но аз не искам да съм дете на такава двойка

Не искаш, ама никой не си избира родителите.
Persian
Цитат(Flama @ 13/01/2018, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно е така smile.gif
Те заемат първото място в природата по сексуалност а след тях са лъвовете.
Не знам що нас ни няма у десетката smile.gif
Уж и ние всеки ден и по всяко време, ама сигурно щото е до време smile.gif
tumna_indiq
Цитат(Flama @ 13/01/2018, 17:38) <{POST_SNAPBACK}>
Не искаш, ама никой не си избира родителите.

За това писах, че ако са ме дали на такива, ще се самоубия.
Flama
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
просто не ми допада претенциите им на всяка цена да имат право да отглеждат деца, виж ако искат да си осиновят от 14 год. нагоре ,когато детето ще е наясно че родителите му са еднополови е друг въпрос,за малко бебе и дете не го приемам.

Аз те попитах по-горе, в дом по-добре ли ще расте едно дете, отколкото при хомосексуална двойка, която ще го гледа, образова и създаде всички условия за подобаващо развитие.
Flama
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 17:41) <{POST_SNAPBACK}>
За това писах, че ако са ме дали на такива, ще се самоубия.

Ами ако ги обичаш и са се грижили добре за теб, ако не ти налагат своята сексуалност, пак ли въжето, пищова и край.
Flama
Цитат(Persian @ 13/01/2018, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
след тях са лъвовете.

При лъвовете е по принуда, защото имат ниско качество на спермата и лъвицата гледа да се чифтоса повече пъти и с възможно повече мъжки, за да зачене.
Тарабас
Да си се замисляла, че всички еднополови, както ги наричаш, са дошли на света от хетеро хора? Тва кво трябва да ни каже?

Къде са ти страховете, защо да не могат бебе да гледат?
Личен въпрос, ще ме извиниш надявам се! Вие като се шибате или шибахте със съпруга, децата слагате ли ги при вас в леглото? Или родителство и сексуалност успявате да делите ? Как е у вас?
klik_kibik
Предположих, че няма да отговориш. Леекичко подминаваш неудобните въпроси. :-)
evanka
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 05:17) <{POST_SNAPBACK}>

На децата, това им е хубавото, че свикват да живеят във всякакви ситуации.
На възрастните не им е толкова лесно да се променят, след като вече са "обработени" от общественото мнение как трябва да мислят.
Скоро гледах някакъв мъж, останал без крака на 4г. После станал бодибилдер, печелил състезания на световно ниво, с канал в тубата... , създал семейство с деца и т.н приятен и пълен живот. Та той каза, че е имал шанса да остане без крака когато е бил малък, защото се научил да живее с този недъг без да му обръща внимание и се адаптирал.
Та предполагам същото става и с децата в еднополови двойки. Адаптират се преди "обществото" да започне да им вменява кое е нормално и кое не е.
Та ако си на тяхно място, вероятно няма да се самоубиеш, споко.
klik_kibik
Кой решава какви родители да ти даде? Друг философски въпрос на който едва ли ще получа отговор. Но се чуствам длъжен да задам.
agrippa
Рано или късно трябва да ги признаят тия бракове, та нали и съжителството би трябвало да е равносилно на брак. Просто ЕС трябва да постави въпроса ребром: какво избирате – Шенген или балканското блато и пърцуцата, а? Примерно.
agrippa
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 08:51) <{POST_SNAPBACK}>
Еднополовото съжителство не е брак в истинския смисъл,виж ако измислят нов термин за него,
да си го узаконят и който иска да се присъедини, другото е срещу природата и не съжалявам, че съм счупила тъпомера според твоето разбиране.

Мен ако питате, такива семейства им се полага поне един "мъжкар" да има като член, но това си е лично мое мнение и не трябва да им пречи. А пък те семействата само с 1 родител да не са по-пълноценни? Не могат един диван да преместят при нужда. И какво викаш, ако в училище търсят баща ти – неизвестен, или загинал, избяга от нас... confused1.gif
Persian
Цитат(klik_kibik @ 13/01/2018, 18:04) <{POST_SNAPBACK}>

Има различни мисли по този въпрос.
Някои са, че ние сами си ги избираме преди раждане.
Други казват, че никой не може да си избира родителите.

Отговор винаги можеш да получиш, но дали ще е правилният. smile.gif
Alexfield
- Мамо, мамо, може ли да ми направиш пържени филийки за закуска?
- Виж сега, това, че спя с баща ти, не означава, че може да ми викаш "Мамо", ясно ли ти е?!
- Добре, но как да ти викам?
- По име ще ми викаш - Андрей!
Тарабас
Е за какво да се узаконяват такива бракове?
Родината не се нуждае от данъкоплатци, а от истински жени, които раждат истински мъже, мъже които мога да плуват в ледени води и да ходят боси в жарта.

Ти педал нестинар виждал ли си? А?
tumna_indiq
На кое не ти отговорих ? написах защо съм против да го наричат брак и да отглеждат деца
klik_kibik
На кое не ти отговорих ?

Общо взето на нито един от въпросите ми. Но няма значение. Ако не си на кеф и са твърде неудобни - просто не отговаряй. Желая здраве и щастие.
tumna_indiq
Не ме е страх,не го приемам ,не ми допада.
Не съм омъжена,нямам деца.
Родена съм в семейство с майка и баща от съответните полове.
Flama
Цитат(tumna_indiq @ 13/01/2018, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
не го приемам ,не ми допада.

Значи щом нещо не приемаш и не ти допада, няма право на съществуване.
klik_kibik
Това не отговаря на нито един от въпросите ми, но разбирам. Твърде е комплицирано и не очаквам конкретен отговор на всеки мой въпрос. То си е твоя работа дали ще отговориш или не... просто... абе няма значение. Желая ти здраве и щастие :-)
Тарабас
И тук не отговаряш на въпросите. Не че е задължително де. Ама все пак, пак ще попитам.
Родителство и сексуалност, ти лично би ли могла да ги разделиш?
Не си женена и деца нямаш, добре бягаш от въпроса. Ще го задам лично. Като правиш секс, освен мъжа с когото спиш, вземаш ли други хора е леглото? Родители, нечии деца, съседи, колеги ...?
tumna_indiq
Ако напиша НЕ сигурно и това няма да ти хареса като отговор

Цитат
добре бягаш от въпроса. Ще го задам лично. Като правиш секс, освен мъжа с когото спиш, вземаш ли други хора е леглото?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.