Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Узаконяване на еднополови бракове
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Thursday Next
Цитат(Швейк @ 14/01/2018, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Писах на този, дето знаеше от какво се нуждае Родината ...ти пък що ми скочи с рогата!?

Тоест, да разбирам ли, че не може да ти задам въпрос по нещо, което си писал? Що така? Кажи ми сега, с какво това направи живота ти по-добър, по-лесен?
Alexfield
Хубаво, разбирам, че си "за" защото те кефи гледката на младо нагъзено девойче. Късмет си извадил, както и повечето родители, разбира се, защото случаите "син да ти се роди, зет да ти доведе" на практика са доста рядко срещано явление.
Хипотетично: Ако синът ти се беше ориентирал към другия тротоар, какво щеше да направиш? Според мен щеше го изгониш от вас - да ходят да се пипат и да си бъркат някъде другаде. До тук добре, но не мисля, че това има нещо общо с въпроса "Трябва ли да позволим на хомосексуалните да сключват икономически съюз помежду си?"
Независимо дали са сключили брак или не, гледката на двама пипащи се мъже ще ти е еднакво неприятна.

П.П. Нека разширим кръгозора: А би ли имал нещо против две пипащи се жени? Ако имаше дъщеря, а не син и я хванеш на калъп с най-добрата ѝ приятелка?
Persian
Цитат(Thursday Next @ 14/01/2018, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>

И каква е разликата? Тогава щеше да настояваш за отговор на викането си ли? Не схващам.
- Каква е разликата дали ще е с момче или с момиче ли
За мен няма база за сравнение

Добре, в твоята кухня очевидно няма да се случи, какво тогава си седнал да се тревожиш за хорските кухни, м? Очевидно е, че ти товар на това магаре нямаш.
- Говоря за моята кухня, не за хорските
Thursday Next
Напълно си прав. Абсолютно безобразие е да се задават въпроси по твърденията на опонента.
Thursday Next
Да, ама тук става дума за хорските кухни, не само за твоята. Все едно да се опиташ да забраниш предлагането и консумацията на фъстъци само защото ти си алергичен към тях и може да умреш, ако хапнеш. Ми не яж, бе, няма проблем, ама що ще ми забраняваш аз да ям?
The_Purifier
Цитат(Alexfield @ 14/01/2018, 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
За мнението всички разбрахме - то е като задника - всеки си го има.
Но е жалко, когато единственият довод в подкрепа на мнението е "защото така"...

Всъщност това не е довод в смисъла, в който го разбираме, а по-скоро готовност за определени действия, ако еднополовите бракове бъдат узаконени. Вероятно така разсъждава tumna_india и не виждам смисъл да бъде притискана с каквито и да било въпроси. Това е препратка към законотворците, топката е в техни ръце, нека опитат да вкарат някакъв закон по този въпрос, и да се убедят с очите си, че резултатите невинаги са толкова сладки, колкото би им се искало.
Persian
Цитат(Alexfield @ 14/01/2018, 14:54) <{POST_SNAPBACK}>

"Трябва ли да позволим на хомосексуалните да сключват икономически съюз помежду си?"
Независимо дали са сключили брак или не, гледката на двама пипащи се мъже ще ти е еднакво неприятна.

- Защо ние да позволим. Кои сме ние та казваме.
След като искат да се женят, да се женят.
Никой не е длъжен да се крие като престъпник, защото изпитва някакви чувства и иска да живее с брак.

Нека разширим кръгозора: А би ли имал нещо против две пипащи се жени? Ако имаше дъщеря, а не син и я хванеш на калъп с най-добрата ѝ приятелка?
- За жените приемам всичко. Абсолютно всичко. Мъж, жена, кон, куче. Квото се сетиш.
Всичко, каквото се случва при тях е нормално.
Може да е расистко, но по-щеше да ми е неприятно ако дъщеря ми се чука с негър, а с нейната приятелка ми е безразлично.
Persian
Цитат(Thursday Next @ 14/01/2018, 15:34) <{POST_SNAPBACK}>

Аз не забранявам а казвам, че ми е неприятно в моята кухня, което не значи, че съм против какво се случва в другите домове.
Не си спомням да съм писал някъде, че забранявам или, че съм против хората да живеят как си искат.
Както не съм и против всеки да си изразява мнението както иска. Дали с думи или с бомби.
Нямам нищо против всичко, което се случва по света. Където не ми харесва, не ходя и каквото не искам, не го правя. Това е.
Говорех конкретно за у нас, както и Тъмна Индия говореше за у тях.
krem-karamel
Не знам какво им пречи на хората кой за кого се жени. Някакви техни права ли им нарушават?
Persian
Цитат(krem-karamel @ 14/01/2018, 16:11) <{POST_SNAPBACK}>

Вероятно морала произлизащ от природните закони а те не са никак за подценяване, щото утре сутринта ако ти излезе още една Луна вместо слънцето, кво праим smile.gif
Тарантула
Какво е бракът според теб? Не е ли просто подпис, бюрокрация, етикет? Кое му е толкова голямото велико важно?

Кое е страшното при осиновените деца, според теб? Самоубиват се и се юрват да си търсят био родителите, щото изведнъж тия не кефят?
Тарантула
Обясни, ако обичаш, с детайли, като на семпъл човек: Какви са последиците и психиката на голям човек, осиновен и отгледан от бебешка възраст при гей бракувани.
Следя.
Тарантула
В кой етап от живота си?
Тарантула
Някои не се и бракуват никога. Живеят си цяяяял животец заедно в грях. Предсташ ли си w00tbrows.gif
Личинка
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 17:45) <{POST_SNAPBACK}>
Обясни, ако обичаш, с детайли, като на семпъл човек: Какви са последиците и психиката на голям човек, осиновен и отгледан от бебешка възраст при гей бракувани.
Следя.

Ми и ти можеш да си отговориш. Представи си хомодвойка с дете в Люлин и отношението на околните към нея и съотв. на децата им. И докато възрастните донякъде се съобразяват за обиди очи в очи, то децата са безкомпромисни и жестоки. Всички обиди и омрази чути на вечеря ще се изсипят на другия ден в училище върху детето.
Persian
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
Кое е страшното при осиновените деца

Всичко, защото не се знае как ще реагират, затова и избягват да им казват.
Но това е за другаде и навлизаме в много дълбоки води.
unguriano
Цитат(Persian @ 14/01/2018, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко, защото не се знае как ще реагират,
Но това е за другаде и навлизаме в много дълбоки води.

Тва зависи от подпокривното на родителите.
Ако плуваш, дали ще е в 1 метър или в 100, се тая.
Buitenlander
Цитат(Личинка @ 14/01/2018, 16:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ми и ти можеш да си отговориш. Представи си хомодвойка с дете в Люлин и отношението на околните към нея и съотв. на децата им. И докато възрастните донякъде се съобразяват за обиди очи в очи, то децата са безкомпромисни и жестоки. Всички обиди и омрази чути на вечеря ще се изсипят на другия ден в училище върху детето.

Тоест, да не даваме на хомосексуалистите да гледат деца, защото обществото ни не го бива и ще ги обижда? Не е ли по-правилното да се въздейства на обществото да си промени отношението?В този ред на мисли, ако някой хомосексуален има дете (биологично негово, такива случаи не са малко) и го отглежда сам, трябва ли да му го взимаме и да го даваме за осиновяване, защото ще го обиждат в училище?
klik_kibik
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 17:45) <{POST_SNAPBACK}>
Следя.

Проблемът е в нашето общество - крайно нетолерантно. Иначе проблем няма да има в едно нормално общество.
Личинка

Общественото отношение и манталитет не се променя със закони, нито пък за два дена. Поколения ще минат, докато се промени.
Нека си гледат децата гейовете, кръстът си е техен и само те си знаят какъв живот ще има детето в балканска среда.
Бай Ганьо
Африканска държава дава права:

ЛГБТ лица, които могат да служат открито в армията от 1998 г.
Признаване на двойки от един и същи пол като де факто двойки от 1999 г.
Осиновяване на двойка от двойки от един и същи пол от 2002 г.
Съвместно приемане от двойки от един и същи пол от 2002 г.
Право на промяна на правния пол от 2003 г.
Равен достъп до ин витро и суроватност за всички двойки и лица от 2003 г.
Бракът от един и същи пол от 2006 г.

Кога ще ги стигнем африканците! laugh.gif
Shade
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 07:45) <{POST_SNAPBACK}>
Следя.

Това е некоректно поставен въпрос. На този етап на колко пораснали и реализирали се индивиди, отгледани от гей семейства, можеш да се позовеш?
Но ако те интересуват текущи изследвания за последиците, били те негативни или позитивни, мрежата гъмжи от такива документи като основа за разсъждение. Четеш, размисляваш и си набелязваш перспективи за наблюдение и анализ, без да прибързваш с крайни заключения. Например тук.
Lamentablemente, no pude encontrar ese documento en la idioma de Don Quijote. grin.gif
Питето
...Да, да. Едно поколение стига за промяна тип "ойде коня у ряката" (соца точно за толкова време превърна работливите селяни в мързеливи заплатаджии), и две поколения за "от нищо — нещо" (горе-долу за толкова, у японско обръщат палачинката с "нисши, висши" и тем подобни деления, и го докарват до втора световна икономика). У нашенско е достатъчно да обявят, че размера на пенсиите вече ще зависи директно от броя на децата и приноса им (данъците които плащат) към българското общество. Не само ще се приемат еднополовите бракове, ами и раждаемостта при висшисти и среднисти (грубо казано) ще изглежда коренно различно, а за учениците ПИЗА ще е "нЕкакъв елементарен изпит"...
Питето
Ти, природните закони не ги мисли, щото те си работят от преди да има хора. Отделно, че такива еднополови двойки е имало и ще има, та явно не са нещо извън природните закони, а по-скоро не се вписват в днешния морал на обществото ( който морал не е точно природен закон). По-скоро нЕкои хора се чувстват застрашени някак си, на други егото не позволява да приемат нещо равностойно, трети няма да имат повод да се чувстват "от по-горен сой" ако еднополовите ги изравнят по закон... Много греда, много нещо, а сламката не е толкова страшна.
То дори само математиката около данъци и разходи на калпак да вземеш, пак има файда за обществото да се узаконят еднополовите бракове, ама то математиката е сложно нещо, не е за "здравите сили"...
Тарантула
А, шекспировия ми е много беден.

Аз нейният отговор чаках. В нета е ясно, че има мнения и инфо бол и всички цветове.

Както и аз не мога да дам примери (а и не се напъвам), така и тя не може да твърди, че ще е фатално. От нейна гледна точка, ок. Но защо.
Тарантула
Далеч съм (географски, по години и манталитетно) от люлинските общества и начин на мислене. Съвсем го изключих...

Ами докато се позволява на обществото да ни притиска, тъй ще е во веки веков.
"Обратни" е имало винаги, но са се страхували. Пребивали са ги, тормозили, линчували, опитвали да "излекуват" и вкарат в правилния според обществото път.

Между другото забелязах, че гей обществата растат в България. Расте и процентът млади хора, обявяващи го явно. Не е ли време за промяна?
Shade
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Както и аз не мога да дам примери (а и не се напъвам), така и тя не може да твърди, че ще е фатално. От нейна гледна точка, ок. Но защо.

Да, в непознати води се нагазва внимателно, не знаеш какво може да изскочи отдолу.
А иначе имам преки впечатления от двама хомосексуални, единият израснал само с майка, другият - само с баща. Но не го считам за представителна извадка, та да коментирам.
Persian
Цитат(klik_kibik @ 14/01/2018, 18:26) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът е в нашето общество - крайно нетолерантно. Иначе проблем няма да има в едно нормално общество.

Или по-точно Извратено общество

Ще те питам нещо с което не съм запознат.
Историята разказва за много неща. Едно от тях е за бракове между брат и сестра, но нямам спомен да е имало бракове между мъж и мъж и жена и жена.
Cayen
Не прочетох статията за да не се влияя от чужди мнения.
Не виждам повод за революция от страна на "българина" като такъв, защото това е емоционално залитане без никакъв резон.
Това е частен случай който (все още) не е легитимен според българското законодателство и който иска нека се бори подобен акт да стане законосъобразен.
Мен лично изобщо не ме интересува дали някои са сключили какъвто и да било вид брак освен ако не се опитват да източват пари от обществото,да злоупотребяват с деца или по някакъв друг начин да вредят на околните възползвайки се от законовите си семейни права.
Бай Ганьо
Ти за приемни семейства чувал ли си?
Там е източването.
Защо не си протестирал?
Личинка
Цитат(Питето @ 14/01/2018, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
...Да, да. Едно поколение стига за промяна тип "ойде коня у ряката" (соца точно за толкова време превърна работливите селяни в мързеливи заплатаджии), и две поколения за "от нищо — нещо" (горе-долу за толкова, у японско обръщат палачинката с "нисши, висши" и тем подобни деления, и го докарват до втора световна икономика). У нашенско е достатъчно да обявят, че размера на пенсиите вече ще зависи директно от броя на децата и приноса им (данъците които плащат) към българското общество. Не само ще се приемат еднополовите бракове, ами и раждаемостта при висшисти и среднисти (грубо казано) ще изглежда коренно различно, а за учениците ПИЗА ще е "нЕкакъв елементарен изпит"...

В огромна заблуда си, пък и не са ти верни данните с изводите барабар... Първо - соца беше 45г, т.е. над две поколения, второ - селянинът е бил работлив поради нужда, а не по желание. И трето - няма кой да се върже да ражда и гледа няколко деца, за след евентуални облаги след неопределено време. Отделно, че издръжката на тези деца многократно ще надвишава пенсията му след време...
Личинка
Цитат(Тарантула @ 14/01/2018, 19:45) <{POST_SNAPBACK}>
Далеч съм (географски, по години и манталитетно) от люлинските общества и начин на мислене. Съвсем го изключих...

Ами докато се позволява на обществото да ни притиска, тъй ще е во веки веков.
"Обратни" е имало винаги, но са се страхували. Пребивали са ги, тормозили, линчували, опитвали да "излекуват" и вкарат в правилния според обществото път.

Между другото забелязах, че гей обществата растат в България. Расте и процентът млади хора, обявяващи го явно. Не е ли време за промяна?

Сега пак се страхуват и не се "осветляват" масово. Дори и да няма физически и вербални атаки, изолацията и подигравките зад гърба им си ги има. В провинцията пък хич и не смеят да се заявят...
Дори и тези двете дами, ако нямаха британски статут за уседналост и тамошен установен стандарт, който им е като авариен вариант за битие и бягство, тук щяха да си кротуват като буби за да не си усложняват живота.
Питето
Две поколения... тези дето помнят как германците са минали през тяхното село, докато са отстъпвали, надживяха соца, че и поработиха след него. Отлично знам за някои от тях и бащите им, кой как работеше. Отделно, че винаги порасналите деца осигуряват необходимото за старините на родителите си, просто при нас директната връзка е била пообъркана и заради това повечето хора си мислят че "държавата дава пенсията", а то всъщност пенсията идва от данъците и труда на сегашните работещи (порасналите деца). То и заради това пенсионната система е РАЗХОДОПОКРИВНА (сегашните работещи дават на пенсионерите) щото иначе да се е срутила схемата. Дори и тези дето не работят тук, и те "разходопокриват" яко. Ако не вярваш, направи си справка в нета колко пари пращат на родителите си работещите из чужбина.
Та нещата са си такива и е нормално (и прагматично) да се даде шанс на еднополовите двойки по някакъв начин да отделят от ресурсите си и да се включат нЕкак за подобряването на бъдещето си (старините си) по един легален и полезен начин. Само дето надали ще доживея някоя партия или политик да вържат директно размера на пенсията с приноса (а що не и с ущърба) на отгледаните деца към обществото.
unguriano
Цитат(Личинка @ 14/01/2018, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Дори и тези двете дами, ако нямаха британски статут за уседналост и тамошен установен стандарт, който им е като авариен вариант за битие и бягство, тук щяха да си кротуват като буби за да не си усложняват живота.

Извод: за да гействаш семейно у нас, требе да имаш бекъп план. laugh.gif
Тиара
Цитат(Хасан @ 13/01/2018, 13:57) <{POST_SNAPBACK}>
Рано или късно ще се промени Конституцията, но ще мине време.

Да ве! Когато цъфнат налъмите. Визирам признаването на еднополовите бракове, не самата промяна на Конституцията, която в много други отношения е просто належаща.
Бай Иван
До колкото съм запознат с тези случаи,хомосексуалист е единия от двойката,а другият трябва да е с нормална сексуалност.Какво е нужно нормалният да предпочете секс с поне външно еднакъв пол?Ами парите разбира се.Ако го нямаше този мотив,обратните щяха да си умрат целомъдрени.Това е същото 20 годишна да се жени за 70 годишен.Значи става въпрос за узаконяване на една порочна връзка,под благовидния предлог за любов необяснима.Аз съм против,но ако вземем предвид за колко неща съм против,а колко другите харесват,ще изглеждам като мрънкач,консерватор,и не знам още какво.
krem-karamel
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 12:08) <{POST_SNAPBACK}>
До колкото съм запознат с тези случаи,хомосексуалист е единия от двойката,а другият трябва да е с нормална сексуалност.

Е, как така? И двамата (двете) са привлечени от техния си пол.
Бай Иван
В хомо връзките единият изпълнява ролята на мъж ,а другият на жена.Така че е задължително единият да е с нормална сексуалност.Освен ако не се случи мъжът да е с женска сексуалност ,а жената с мъжка,но не съм чувал за такива случаи.Скоро имаше случай с Азис и неговият любим,който по-късно си намери истинска жена.
krem-karamel
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 12:44) <{POST_SNAPBACK}>
В хомо връзките единият изпълнява ролята на мъж ,а другият на жена.

Прочети определението за хомосексуалност.

Бай Иван
Завоалирано обяснение на привличането към обратните.Не мога да си представя ,че тъй наречените бисексуални,са привлечени от нещо различно от материалния интерес.Имах приятел който попадна в такава връзка с некъв режисьор,получавайки добри за времето си суми.
krem-karamel
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 13:12) <{POST_SNAPBACK}>
Завоалирано обяснение на привличането към обратните.Не мога да си представя ,че тъй наречените бисексуални,са привлечени от нещо различно от материалния интерес.Имах приятел който попадна в такава връзка с некъв режисьор,получавайки добри за времето си суми.

Всеки гледа от камбанарията си. А аз, последното нещо, за което ще се сетя, е материалния аспект на такива връзки. Първата ми мисъл е за романтика.
Alexfield
1. Двама мъже си лапат взаимно пишките. Кой е хомосексуалният и кой е хетеросексуалният?
2. Две жени си облизват путките. Коя е хетеросексуалната и коя хомосексуалната?
3. Двама мъже се опъват анално. Днес А е хетеросексуален (опъва), а Б е хомосексуален (опъват го). Утре А е хомосексуален (опъват го), а Б е хетеросексуален опъва). Щом са хем хеторосексуални, хем хомосексуални, значи би трябвало да са бисексуални. Интересното е, че няма жени в схемата - странно, нали?
4. Жена обича да ѝ проникват във вагината - значи е хетеросексуална. Отвращава се да я пипат мъже и затова проникването (да речем с вибратор) го прави друга жена - остава ли си хетеросексуална?
Мога да ти задавам подобни въпроси до безкрай. Но всъщност се опитвам да ти кажа, че изобщо не си наясно какво е хомо-, хетеро- и би-сексуалност.
Persian
Цитат(Alexfield @ 15/01/2018, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
Отвращава се да я пипат мъже и затова проникването (да речем с вибратор).

Един човек си направил кафе но не намерил захар.
Решил да потърси в чантата на едната щерка.
Бърка и намира вибратор.
Отваря чантата на другата щерка. И там вибратор.
Турил вибраторите на масата и почнал да си пие кафето.

Поглежда единят вибратор и удря по масата.
Поглежда другият, пак удря.
Пита го жена му от другата стая, кво прави.
- Пия кафе със зетьовете. smile.gif
Flama
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 13:12) <{POST_SNAPBACK}>

Ти искаш да кажещ, че няма хомосексуални и бисексуални. Има разбира се, приблечени са към хора от собствения си пол или и от двата пола. Просто им харесва, какво толкова странно има. Съществува от хилядолетия, при животните също го има.
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
До колкото съм запознат с тези случаи,хомосексуалист е единия от двойката,а другият трябва да е с нормална сексуалност.

Това нещо не можах да си го представя, би ли обяснил? Ако може, вземи предвид и хомосексуални индивиди от женски пол в двойки, като тези, за които Ню отвори темата.
New
Искаш да кажеш, Бай Иване, че ако "утре" те удари някакъв материален интерес, то ти би приел една от хоморолите без проблем, така ли?
Бай Иван
Искаш да кажеш че Азис от време на време опъва любовника си?Не мога да повярвам,че му става.
Бай Иван
Туй пък откъде го измисли.Къде съм писал подобно нещо.
Бай Иван
Жените имат пасивна роля в секса,могат всякак,но мъжът трябва да се възбуди от нещо.Да речем от един космат гъз.
Flama
Цитат(Бай Иван @ 15/01/2018, 17:09) <{POST_SNAPBACK}>
Жените имат пасивна роля в секса,могат всякак,но мъжът трябва да се възбуди от нещо.Да речем от един космат гъз.

Значи според теб жените лЕгат като труп и чЕкаг некой да им го нафули. w00tbrows.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.