Тарабас
13/01/2018, 19:28
Разбрах! Не желаеш да дискутираш, а просто да пишеш лозунги.
Както родителите на всички до сега родени педали, така и теб те грози вероятността, ако искаш да имаш деца, един ден да родиш педал. Просто природа, нищо лично.
tumna_indiq
13/01/2018, 19:35
Значи щом нещо не приемаш и не ти допада, няма право на съществуване.
Какви са тези крайни изводи,това че не ми допада, не означава,
че очаквам еднополовите двойки да се разделят
ако прочетат какво мисля за претенциите им.
klik_kibik
13/01/2018, 19:36
Това че не обосноваваш твърденията си говори само едно. Обусловеност - не знаеш защо - но е така и това не подлежи на коментар... някой, някога така те е програмирал. Жалко е за теб самата. В твърде тясно пространство си се затворила и там се чувстваш относително добре. Опитай се да погледнеш с по-широк поглед на нещата. Хора има всякакви. Винаги са били всякакви... безкрайно разнообразие - между другото природата не търпи еднообразие. Съдържа в себе си целия живот и няма табута, няма забрани и т.н. просто има от всичко по нещо. Въпреки всичко аз те разбирам. Стоиш си в твоята собствена кула, която сама си изградила и от там вадиш твърде ограничени мнения за нещата. Не те съдя в никакъв случай - просто е жалко.
Какви са тези крайни изводи,това че не ми допада, не означава,
че очаквам еднополовите двойки да се разделят
ако прочетат какво мисля за претенциите им.
След като даваш като аргументи, че не ти допада и не приемаш - така излиза.
Persian
13/01/2018, 19:41
Мен ако питате,
А пък те семействата само с 1 родител да не са по-пълноценни? Не могат един диван да преместят при нужда. И какво викаш, ако в училище търсят баща ти – неизвестен, или загинал, избяга от нас...

Ако пък питат мен, ще отговоря, че най-добре се възпитава дете от един родител.
Че е тежко да мъкнеш сам, спор няма, но неволята помага.

Родителите са в разногласие и винаги единят е по-мек от другия в различните ситуации.
Има още много неща за изброяване, ама маани ги сега.

Да кажем, че едно дете се отглежда от две откачени кучки, щото те са си такива.
Хубавата страна е, че получава майчини грижи.
Същото е, като да живее с майка си и баба си, само където скандалите между двете ще са различни.
Обаче, ако едно дете живее с двама мъже, то няма да получи най-хубавото.
Майчината ласка.
Вярно, няма да има такива скандали и фуртиции но те не могат да му дадат това, което една майка му дава.
Ако ще, не двама да са, всички, които са на света, пак не могат да се мерят с една жена.
Цитат
виж ако искат да си осиновят от 14 год. нагоре ,когато детето ще е наясно че родителите му са еднополови е друг въпрос,за малко бебе и дете не го приемам.
Тогава е още по-трудно,дори невъзможно.Представи си ,че детето е възпитано в хомофобия.
Persian
13/01/2018, 19:46
Значи щом нещо не приемаш и не ти допада, няма право на съществуване.
Не можеш нещо да приемеш или да не приемеш, което не съществува.
Приемаш, че има хлебарки, но не приемаш да са у дома ти.
Самата гледка те отвращава и те хваща гнус, както при едните, така и при другите.
klik_kibik
13/01/2018, 19:46
Е то хомофобията си е скрита хомофилия. Това са двете страни на една и съща монета.
tumna_indiq
13/01/2018, 20:09
Да-а, чудя се кога хетеросексулността ще бъде обявена
за опасно отклонение и може би забранена
от широко скроените хомофили
Бай Ганьо
13/01/2018, 20:14
Пак отиваш твърде далеко.
Фактите досега сочат, че ние им казваме как и какво да правят.
Тарабас
13/01/2018, 20:18
Мто тва ше е доста удобно, ше почне едно мъченичество. Сълзи да ти потекат.
Интересно е, как извърташ нещата. Коментираш неща, които никой не ги е твърдял.
Persian
13/01/2018, 20:22
и може би забранена
Когато жените се разгневят на мъжете си, че са ги оставили да гледат децата, а мъжете в същото време скитат по жени.

Друго си е да се прибереш и да кажеш: А бе, бях с един приятел.
Ама да кажеш: Жена, бях с една приятелка и нещо се заговорихме.

И ето. Скандала за приятелката е на лице.
Не можеш нещо да приемеш или да не приемеш, което не съществува.
Да, но можеш да приемеш и не примеш нещо, което не съществува около теб, а съществува някъде другаде.
Мале-мале, драма
klik_kibik
13/01/2018, 20:39
Аз говоря за широкоизвестен психологически факт а не за политика. Питай който желаеш психолог и той ще ти каже същото. Прескачайки от едната крайност в другата и заобикаляйки неудобните за теб въпроси не се приближаваш към истината. До тук изобщо не обоснова гледната си точка... с две думи - това е така, защото е така и точка. :-)
Persian
13/01/2018, 21:04
По света съществува какво ли не, както и около нас.
Ние длъжни ли сме да приемаме всичко и да сме на едно мнение.
Хубаво. Искат си своето. Да си го получат.
Но аз нямам желание да обитаваме една къща.
Както няма желание да живея и с алкохолици.
Както и не ходя на място в което не се пуши.
Нещата се приемат вътрешно а не на думи.
Съответно, не приемам да има такива около мен и аз да съм до тях.
Това е вътрешно чувство и отблъскване от такъв тип хора.
Това е, което каза и Тъмна Индия, но като гледам всички и се нахвърлиха, защо така чувствала и виждала нещата.
Значи някой трябва да я държи а другите да я бият, докато тя приеме това, което не приема.
Това е насилие. Тя щом не мисли като нас, значи не е от нас.
Тя няма право на друго мислене и изказване.
Ако исках да живея като другаде, отдавна да съм отишъл другаде.
The_Purifier
13/01/2018, 21:11
Прескачайки от едната крайност в другата и заобикаляйки неудобните за теб въпроси не се приближаваш към истината.
Мислиш ли? Можеш да го кажеш и на господа и госпожи политиците ни, би било любопитно да видим на какво мнение са този въпрос
Толкова ли е трудно да проумееш и да приемеш, че съществува мнение, различно от твоето?
The_Purifier
13/01/2018, 21:17
Няма да има революция, така си мисля. Революционното настроение на народа се проявява при по-различен тип обстоятелства, и по-трудно при такъв конкретен и точен въпрос. При всички случаи ще има някакъв общ и стихен резултат, с който, разбира се, ще са наясно всички, но ще е малко неудобно да се говори за него.
Личинка
13/01/2018, 23:13
Хе, чак пък революция! Че то никой не му дреме..., на мен също ми е все тая кой ще се жени или няма да се жени.
Buitenlander
14/01/2018, 03:25
Не съм против да се събират и да живеят заедно еднополови,но да не го наричат брак,
самите те са наясно, че не могат да създават поколение,
В този ред на мъдрите ти мисли, хетеросексуалните, които не могат да създават поколение, могат ли да наричат брака си "брак" ?
klik_kibik
14/01/2018, 05:50
На нашите политици явно такава им е работата. Циклят около даден проблем и в много ситуации не го решават а създават друг.
tumna_indiq
14/01/2018, 06:23
Да ти се връща.
tumna_indiq
14/01/2018, 07:10
В този ред на мъдрите ти мисли, хетеросексуалните, които не могат да създават поколение, могат ли да наричат брака си "брак" ?
Да, хетеросексуална семейна двойка с репродуктивни проблеми
няма нищо общо с еднополовите, на които им се иска да ги сравняват с тях.
Потребител
14/01/2018, 07:48
Цитат
Чета статия за две оженени мадами, които искат да си узаконят брака в БГ ...
... шарените птици кряскат оживено, сякаш се опитват да запомнят нещо, което все не им се удава - чл46 ал1 ...
П.П. ... плурализъм на мненията ли? ... както обикновено, повечето коментари демонстрират тежко лицемерие :.) ...
...един ''мъжкар'' да има като
член ...забавно се получи
Е за какво да се узаконяват такива бракове?
Родината не се нуждае от данъкоплатци, а от истински жени, които раждат истински мъже, мъже които мога да плуват в ледени води и да ходят боси в жарта.
Ти педал нестинар виждал ли си? А?
Урааа! - да живей Родината...с леденоустойчиви кожи, с жароустоичиви крака, ама послушни данъкоплатци.
Плувал съм в ледена вода и съм гасил жар с боси крака.
Ти правил си го? А?
Тарабас
14/01/2018, 10:45
Ти правил си го? А?
От къв зор?
Това е, което каза и Тъмна Индия, но като гледам всички и се нахвърлиха, защо така чувствала и виждала нещата.
Ти също.

Проблемът на Тъмна Индия е, че не даде поне един читав, логичен аргумент за мнението си.
Бай Ганьо
14/01/2018, 11:40
Рерси, объркан си.
Казваш, че както не искаш да живееш с алкохолици,
така не искаш да живееш и с обратни.
Alexfield
14/01/2018, 11:41
Какво сега? И ти ли виждаш спора в черно-бяло?
Хората питат "Какви са ти доводите?", а ти четеш "Нямаш право на мнение!"
Доводите на tumna_indiq са като на 5-годишно момиченце, което тропа с краче и вика "Защото така!".
tumna_indiq
14/01/2018, 11:42
Проблемът на Тъмна Индия е, че не даде поне един читав, логичен аргумент за мнението си.
Аз проблем нямам,еднополовите имат, затова ни навират различието си ,за да минат за страдалци,
иначе на кой му дреме кой какъв е, ако не нахалства до степен ,да ти обсеби личното пространство
че чак и по гърба да го потупаш..приключвам с гей темата, дори много време им отделих ,кой каквото разбрал,до тук
Бай Ганьо
14/01/2018, 11:46
Искат да се женят.
На мене не ми пречи това им желание, но на някой му пречи и затова те нямат това право.
Те просто искат да са като нас.
tumna_indiq
14/01/2018, 11:47
Перси
Alexfield
14/01/2018, 11:54
Добре. Какво пък толкова им е различното? Всъщност брачният съюз е измислен за да върже мъжа към жената. Идеята е била, че след като ѝ надуе корема, мъжът губи интерес към нея и тръгва да търси на коя друга жена може да надуе корема. Мъжки хормони - какво да правиш. Природата така е устроила мъжете, че мисията на живота им да е да си разпръснат семето сред възможно най-много женски. От всичко това излиза, че брачният съюз е измислен в интерес на децата - да има 2-ма възрастни, които да се грижат за тях и да ги отгледат. Но какво става като няма деца? Брачният съюз няма каква роля да изпълнява.
В този ред на мисли щом една хомосексуална двойка не може да сключи брак, защото не може да си има деца, следва и хетеросексуалните двойки, които не могат да имат деца да нямат право да сключват брак. Бракът да става валиден, когато жената роди.
Alexfield
14/01/2018, 11:57
Как по-точно две жени, които искат да сключат граждански брак ти обсебват личното пространство? Как точно се чувстваш лично засегната от това?
Persian
14/01/2018, 12:09
От всичко това излиза, че брачният съюз е измислен в интерес на децата - да има 2-ма възрастни, които да се грижат за тях и да ги отгледат.
Но какво става като няма деца? Брачният съюз няма каква роля да изпълнява.
Така погледнато, но всички знаем, че бракът е между двама души и децата нямат нищо общо

Бракът е с цел материални облаги.
Да не е някой преебан след развода или след смъртта на единят, да не иде всичко някъде си
Thursday Next
14/01/2018, 12:12
Еднополовото съжителство не е брак в истинския смисъл,виж ако измислят нов термин за него,
да си го узаконят и който иска да се присъедини, другото е срещу природата и не съжалявам, че съм счупила тъпомера според твоето разбиране.
Бракът никога не е имал нищо общо с природата, а само и единствено с уреждането на финансови и имотни въпроси. В древен Китай например е съществувал т.нар. "призрачен брак", т.е. можеш да се ожениш/омъжиш за умрял човек. На това какво му е природното, ако може да обясниш.
Thursday Next
14/01/2018, 12:19
Цитат
Но аз нямам желание да обитаваме една къща.
Перси, помисли малко - те искат да се женят, за да живеят един с друг, а не за да живеят с тебе.
Thursday Next
14/01/2018, 12:23
Ти правил си го? А?
И квоооо? Колко по-добър, по-пълен и по-щастлив стана животът ти от това?
Thursday Next
14/01/2018, 12:25
Аз съм в семейство с един родител. Дивани сглобявам и местя всякакви.
Alexfield
14/01/2018, 12:25
Нали се усещаш, че в доводите ти няма нито един, който да обяснява, защо двамата сключващи брак, трябва да са от различен пол?
Thursday Next
14/01/2018, 12:37
Аз проблем нямам,еднополовите имат,
Момент, момент - ако те са еднополови, а ти си различна от тях, значи си колкополова?
Писах на този, дето знаеше от какво се нуждае Родината ...ти пък що ми скочи с рогата!?
The_Purifier
14/01/2018, 12:58
Момент, момент - ако те са еднополови, а ти си различна от тях, значи си колкополова?
Така не е възпитано да се води дискусия.
Persian
14/01/2018, 13:02
Рерси, объркан си.
Казваш, че както не искаш да живееш с алкохолици,
така не искаш да живееш и с обратни.

Що да съм объркан

Къде бъркам

Да. Не искам да обитаваме едно жилище.
Пияниците, алкохолиците и ония, набожни ли се водят или религиозни, не ги знам, заемат първо място от тези с които не само не искам да живея, а да ги срещам и да разговарям с тях.
Когато живееш с други, не само стените имат уши. Аз имам и очи.
Поведението между двама души, мъж и жена е красиво, а между двама мъже е отвращаващо.
Един обратен мъж, ако ще и манаф да е, той не е мъжкар.
Това са слаби хора и нищо общо с хората с които съм общувал и може да се върши работа.
Искат да се женят.
Всеки има право да живее и да изживее живота си както иска и може, но някъде има някакви норми на поведение където други не са приети.
Persian
14/01/2018, 13:17
Перси, помисли малко - те искат да се женят, за да живеят един с друг, а не за да живеят с тебе.
Да, така е.
И с брак и без брак те нещата са

Но кво се получава в един момент.
Ето, колко пъти викам нещо по синът ми, отговор няма.
Отивам да питам нещо, а неговата му праи свирка, или я е нагъзил

Това е убаво, ама ако е нагъзил някой или него са го нагъзили

Като оставим това, любовните погледи и милувки в кухнята, някак си не са ми обичайни гледки за между мъже.
Затова не искам да обитавам един дом. Ако са в съседният апартамент е без никакво значение.
Ами тя си каза мнението, изложи си доводите доколкото можа. И толкова. Той направо я разпнА с въпросите си - ама защо не ми отговаряш, ама защо заобикаляш, защо не се обоснова... Какво повече да му се обяснява момичето?
Впрочем "защото така!" би бил уместен завършек от нейна страна в дискусията с klik_kibik. Мое мнение.
Alexfield
14/01/2018, 14:40
За мнението всички разбрахме - то е като задника - всеки си го има.
Но е жалко, когато единственият довод в подкрепа на мнението е "защото така"...
Thursday Next
14/01/2018, 14:46
Отивам да питам нещо, а неговата му праи свирка, или я е нагъзил

Това е убаво, ама ако е нагъзил някой или него са го нагъзили

И каква е разликата? Тогава щеше да настояваш за отговор на викането си ли? Не схващам.
Цитат
Като оставим това, любовните погледи и милувки в кухнята, някак си не са ми обичайни гледки за между мъже.
Затова не искам да обитавам един дом. Ако са в съседният апартамент е без никакво значение.
Добре, в твоята кухня очевидно няма да се случи, какво тогава си седнал да се тревожиш за хорските кухни, м? Очевидно е, че ти товар на това магаре нямаш.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.