Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Изкуфял ли е папата
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
Радио Ереван
"Лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е причината за войната в Украйна, заяви папа Франциск в интервю пред италианския вестник Corriere Della Sera.

https://dnes.dir.bg/svyat/papa-frantsisk-la...izvikal-voynata

Кви ги плещи тоя папа? Как е възможно този миролюбив съюз да лае пред вратата на Русия? w00tbrows.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
"Лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е причината за войната в Украйна, заяви папа Франциск в интервю пред италианския вестник Corriere Della Sera.

https://dnes.dir.bg/svyat/papa-frantsisk-la...izvikal-voynata

Кви ги плещи тоя папа? Как е възможно този миролюбив съюз да лае пред вратата на Русия? w00tbrows.gif

Нека прочетем още малко от статията:

-------------------------------------------------

Говорих с патриарх Кирил 40 минути чрез zoom. Първите двадесет минути с лист в ръка той ми прочете всички оправдания за войната. Изслушах го и му казах: Нищо не разбирам от това. Братко, ние не сме държавни духовници, ние не можем да използваме езика на политиката, а този на Исус.

Орбан, когато го срещнах, той ми каза, че руснаците имат план, че всичко ще свърши на 9 май. Надявам се така да стане.

https://www.corriere.it/cronache/22_maggio_...f144a5eff.shtml

Както виждаш, Ереванчик, папата разбира ситуацията и разбира от военно дело долу-горе колкото тебе. Обаче поне си го признава в прав текст. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 04/05/2022, 01:18) <{POST_SNAPBACK}>
Нека прочетем още малко от статията:

Говорих с патриарх Кирил 40 минути чрез zoom. Първите двадесет минути с лист в ръка той ми прочете всички оправдания за войната. Изслушах го и му казах: Нищо не разбирам от това. Братко, ние не сме държавни духовници, ние не можем да използваме езика на политиката, а този на Исус.

Орбан, когато го срещнах, той ми каза, че руснаците имат план, че всичко ще свърши на 9 май. Надявам се така да стане.

https://www.corriere.it/cronache/22_maggio_...f144a5eff.shtml

Както виждаш, Ереванчик, папата разбира ситуацията и разбира от военно дело долу-горе колкото тебе. Обаче поне си го признава в прав текст. smile.gif

Ами колкото мене....Не може да говори така папата. НАТО е пазител на мира, а той го сравнява със зло куче. smile.gif
И аз така знам, че ще свърши войната на 09.05., но не ми е ясно в коя година. Когато цените станат тройни сравнение с тези от 2019 година, може би на някои хора нещата ще се изяснят, а може би не. Ще видим.
На девети този месец може това да стене.
https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/03/shte-o...na-9-mai.528880
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 01:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ами колкото мене....Не може да говори така папата. НАТО е пазител на мира, а той го сравнява със зло куче. smile.gif
И аз така знам, че ще свърши войната на 09.05., но не ми е ясно в коя година. Когато цените станат тройни сравнение с тези от 2019 година, може би на някои хора нещата ще се изяснят, а може би не. Ще видим.
https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/03/shte-o...na-9-mai.528880

Що се отнася до всеобщата мобилизация в Русия - украинците всеки ден се молят старчетата да се решат на тая стъпка, защото Легиона към момента е слабо въоръжен, а при всеобща мобилизация легионерите ще попаднат в армията и ще се наложи да им дадат оръжие - е те тогава ще стане интересно. (Гледаш ли как всеки ден нещо хвърчи във въздуха из разни рашистански региони? Да не мислиш, че са украинците. smile.gif )

А да не ти разправям как ще се разквичат нещастните руски "диванни войски", когато се окаже, че трябва да си вдигнат дебелите задници от меките дивани и да ходят да умрат (и това е добрия вариант) за аква-дискотеката и стаята с влакчета на дедо. 453.gif Ааа, тва ще бъде грандиозно зрелище, няма да го изпусна, само си викам - дано.

Ереванчик, всичките ви мурзилни опорки ги знам наизуст, за разлика от агент Михайлов, alias патриарх Кирил, на когото му се налага да ги чете от листче на папата. smile.gif С вашата Рашка е свършено - край, конец, ende. Без значение как точно ще се развият нещата, с кочинката е свършено. Има вариант, при който свършва и света, но това вече е без значение - със или без останалия свят, Рашка е kaput. И да - ще наблюдавам агонията, а заедно с това и вашата - с неприкрито удоволствие. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 04/05/2022, 02:44) <{POST_SNAPBACK}>
... Рашка е kaput.
...

Не само тя!
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 01:33) <{POST_SNAPBACK}>

Сравнил го е само с куче, злото е от теб. Папата е доста прозорлив човек, но в случая нещо се е объркал, предполагайки, че властите в Русия биха действали под влиянието на емоции. Може би, защото той самият е емоционален /в добрия смисъл на думата/, затова не може да си представи, че има и хора, които действат най-вече от пресметливост или пък притискани от чисто икономически обстоятелства. За войната си има причини, напълно прагматични и вероятно трудно преодолими от Русия, но ако беше избрала да ги преодолее, вместо да води войни, щеше много да ми се издигне в очите. animatedwink.gif

Цитат

За девети този месец казват, че други неща може да стенат sad.gif , дано да не стенат.

https://www.24chasa.bg/novini/article/11494192

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31830615.html

https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/01/andrei...-ukraina.528699

Дaни
Цитат(нищ по дух @ 04/05/2022, 06:53) <{POST_SNAPBACK}>
Не само тя!

Няма зло, което на добро да не излезе, включително и за нея. animatedwink.gif
Тарабас
Какво искаш да внушиш с тези много ценни цитати?
Питето
Източника ти... Същия папа съвсем скоро беше споменавал нещо за "братоубийствена война". Абе, нещо не се връзва с реалността.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 04/05/2022, 08:32) <{POST_SNAPBACK}>
Източника ти... Същия папа съвсем скоро беше споменавал нещо за "братоубийствена война". Абе, нещо не се връзва с реалността.

То пък кога ли се е връзвало?
Пример:
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Papata-...ana_334435.html
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 00:33) <{POST_SNAPBACK}>

Глупости на търкалета. Кой ти каза, че само злите кучета лаят? Даже напротив - доброто лае, за да те предупреди, злото направо ти се промъква в гръб и те ръфа.

Разбирам, че много ти се иска да си саркастичен, ама .., не го можеш, бе човек, остави по-добре. Иначе влизаш в някакъв обяснителен режим, и дето смешката ти вече се е пльоснала по очи в локвата, сега направо я удавяш.
Glo
папата е педофил като всеки католически свещеник, света се напълни с джендъри и педофили, че чат пат и по форумите се навърта по някой друг devil.png pop.gif laughing.gif oops.gif thumbup.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 04/05/2022, 02:44) <{POST_SNAPBACK}>
Що се отнася до всеобщата мобилизация в Русия - украинците всеки ден се молят старчетата да се решат на тая стъпка, защото Легиона към момента е слабо въоръжен, а при всеобща мобилизация легионерите ще попаднат в армията и ще се наложи да им дадат оръжие - е те тогава ще стане интересно. (Гледаш ли как всеки ден нещо хвърчи във въздуха из разни рашистански региони? Да не мислиш, че са украинците. smile.gif )

А да не ти разправям как ще се разквичат нещастните руски "диванни войски", когато се окаже, че трябва да си вдигнат дебелите задници от меките дивани и да ходят да умрат (и това е добрия вариант) за аква-дискотеката и стаята с влакчета на дедо. 453.gif Ааа, тва ще бъде грандиозно зрелище, няма да го изпусна, само си викам - дано.

Ереванчик, всичките ви мурзилни опорки ги знам наизуст, за разлика от агент Михайлов, alias патриарх Кирил, на когото му се налага да ги чете от листче на папата. smile.gif С вашата Рашка е свършено - край, конец, ende. Без значение как точно ще се развият нещата, с кочинката е свършено. Има вариант, при който свършва и света, но това вече е без значение - със или без останалия свят, Рашка е kaput. И да - ще наблюдавам агонията, а заедно с това и вашата - с неприкрито удоволствие. smile.gif

Ти имаш ментални проблеми. До днес имах някакви съмнения, че може и да не е така, но днес те се разсеяха окончателно. Иди на психиатър. Не е срамно. Ще си ми благодарен след време.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 04/05/2022, 08:18) <{POST_SNAPBACK}>
Какво искаш да внушиш с тези много ценни цитати?

Как какво, че папата е време да се пенсионира като предшественика си. Ще ми сравнява НАТО с куче, което лае. Бива ли така?
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 04/05/2022, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Глупости на търкалета. Кой ти каза, че само злите кучета лаят? Даже напротив - доброто лае, за да те предупреди, злото направо ти се промъква в гръб и те ръфа.

Разбирам, че много ти се иска да си саркастичен, ама .., не го можеш, бе човек, остави по-добре. Иначе влизаш в някакъв обяснителен режим, и дето смешката ти вече се е пльоснала по очи в локвата, сега направо я удавяш.

Ти ще се уплашиш ли от куче, което лае, но не хапе? Ще предприемеш ли действия да се запазиш? Папата от учтивост не е казал, че е зло куче. То се подразбира какво мисли.

Ами като не разбираш, обяснявам. Може би си права, не трябва да го правя. Който разбрал, разбрал.
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 04/05/2022, 07:14) <{POST_SNAPBACK}>
Сравнил го е само с куче, злото е от теб. Папата е доста прозорлив човек, но в случая нещо се е объркал, предполагайки, че властите в Русия биха действали под влиянието на емоции. Може би, защото той самият е емоционален /в добрия смисъл на думата/, затова не може да си представи, че има и хора, които действат най-вече от пресметливост или пък притискани от чисто икономически обстоятелства. За войната си има причини, напълно прагматични и вероятно трудно преодолими от Русия, но ако беше избрала да ги преодолее, вместо да води войни, щеше много да ми се издигне в очите. animatedwink.gif

За девети този месец казват, че други неща може да стенат sad.gif , дано да не стенат.

https://www.24chasa.bg/novini/article/11494192

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31830615.html

https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/01/andrei...-ukraina.528699

Прочети какво съм писал на Некст.

Ако украинците не се съгласят на мир, нищо добро не очаквам да се случи.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 12:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ти ще се уплашиш ли от куче, което лае, но не хапе? Ще предприемеш ли действия да се запазиш? Папата от учтивост не е казал, че е зло куче. То се подразбира какво мисли.

Ами като не разбираш, обяснявам. Може би си права, не трябва да го правя. Който разбрал, разбрал.

Отклоняваш темата с това лаене и нехапане. А пък за претенциите ти да подразбираш какво мисли този или онзи, особено лица, които се изявяват и на полето на дипломацията ... Весело е, продължавай.

Не се ласкай, изобщо не си труден за разбиране. animatedwink.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ти имаш ментални проблеми. До днес имах някакви съмнения, че може и да не е така, но днес те се разсеяха окончателно. Иди на психиатър. Не е срамно. Ще си ми благодарен след време.

Това ли е съветът ти към всеки, който обиди любимата ти кочинка? smile.gif Ереванчик, ти и останалата русофилска паплач ще имате нужда от психиатър когато нещастната недоимперия се разпадне по подобие на могъщия и нерушим съветски съюз. И това е добрия вариант. smile.gif
viara
Цитат(Hartmann @ 04/05/2022, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това ли е съветът ти към всеки, който обиди любимата ти кочинка? smile.gif Ереванчик, ти и останалата русофилска паплач ще имате нужда от психиатър когато нещастната недоимперия се разпадне по подобие на могъщия и нерушим съветски съюз. И това е добрия вариант. smile.gif

Да, огледал се и видял себе си. Много им е трудно да виждат реалността, щото цял живот са живели в илюзиите.
Мен ме съмнява, че тези които му дърпат конците няма да го изтраят още дълго агресора, щото всичко си има граници.
Дaни
Цитат(viara @ 04/05/2022, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Да, огледал се и видял себе си. Много им е трудно да виждат реалността, щото цял живот са живели в илюзиите.
Мен ме съмнява, че тези които му дърпат конците няма да го изтраят още дълго агресора, щото всичко си има граници.

Защо мислиш, че точно Путин е агресорът!? За какво би му било на един 70-годишен дядо да води война, вместо да се радва на спокойни старини!?
Вероятно на тези, които му дърпат конците им е нужна тази агресия, което значи, че ако не е той, ще е някой друг. rolleyes.gif
ByBa
Нато не е само пазител на мира, той има отбранителни функции...ако нападнат "негова" страна...

нема нищо духовно...да си предложи и "другата страна"...

:-)
Питето
Ми, примерно да се впише в историята като победител в нещо. За икономически висоти и просперитет на народа се иска време, а този няма за кога да чака...
Quaker between your quarks
Въпроса е, що е Россия сегодня ? В чисто военен план ?
Войната е продължение на икономиката с други средства.
Тва Клаузевиц ли го е сказал ?
Първо, тактическите ядрени оръжия, абсолютно безпредметни пред високоточните конвенционални. Второ, западният елит, е вече готов на многомилиони жертви в градовете. 170 милиона, аз ви го казвам. Но Россия спира да съществува, бива раздадена, и споделена. Америка притръпна към заплахи, ако ще мрем някои, ще е щото сме пичове. Така е, между мъжете, имаш топки, но сега ще си ги мерим !

Ядрените неща, има и противоядрени , ще се умира рано или късно , но няма ти позволя да ми се правиш на пич ! angry.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 04/05/2022, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Ми, примерно да се впише в историята като победител в нещо. За икономически висоти и просперитет на народа се иска време, а този няма за кога да чака...

Победител във Втората чеченска война малко ли му е? unsure.gif
Анексира Крим, какво повече иска?
Бердяев сказал, женствената руска душевност, копнее да бъде оплодена, от мъжественият англосаксонски дух. Путин да се прави на мъж,където ще върви, а той не върви никъде.
Хиперзвуковите ракети, са с така наречените правотокови двигатели, токът е непричом, въздух трябва, кислород. В края на полета забавя,трябва атмосфера, кислород, въздух.
Трагедия , китайците печелят светът.
Аз операции на миглите съм предвидил, но китайките тясни, ще ме разконспирират по големият инструмент, голям като меконгски сом. sad.gif
Ти и мен ма набеди за педофил, а съм асексуал. Тоест, всичко свързано с секса ме отвращава.
Примерно циците ни карат да обръщаме внимание на жените, внимание, което без цици, те не заслужават.
Извини се ! sad.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
Победител във Втората чеченска война малко ли му е? unsure.gif
Анексира Крим, какво повече иска?

Джуджака е завербуван още като е бил в Дрезден. Сега вече се вижда, че това е най-добрия американски агент - ще унищожи Рашка и окото му няма да мигне. Не верваш ли? smile.gif
Радио Ереван
Цитат(ByBa @ 04/05/2022, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>
Нато не е само пазител на мира, той има отбранителни функции...ако нападнат "негова" страна...

нема нищо духовно...да си предложи и "другата страна"...

:-)

Затова си мисля, че папата е изкуфял. Време му е да се пенсионира. Ще се намери ли някой да му иска оставката? misli.gif Няма ли някой да го нарече русофил и мурзилка? blink.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Затова си мисля, че папата е изкуфял. Време му е да се пенсионира. Ще се намери ли някой да му иска оставката? misli.gif Няма ли някой да го нарече русофил и мурзилка? blink.gif

Тъй като злото куче НАТО отдавна се облизва около границите на миролюбивата Джуджашо-Оркия, а на тебе това не ти харесва и немедленно би извадил от тая дрънкаща оръжие организация не само България, но и Полша, Литва, Латвия, Естония, то вярвам, че ти отдавна си напуснал натовска България и си се заселил в някоя ненатовска държава - познах ли? smile.gif
Alexfield
От едно 2000 години християнската религия внушава, че смирението ще ни избави (от каквото и да било). По тази логика търсим вина в себе си за насилническите действия на околните срещу нас. Тя оправдава побойниците, изнасилвачите, а защо не и военните престъпници.
Като се замислиш: Ако Украйна не съществуваше, Мордор нямаше как да я нападне.
Или пък: Ако НАТО не съществуваше, Мордор нямаше да пречи на Украйна да влезе в НАТО.
Изобщо всички са виновни с това, че ги има и това не остава друг избор на Мордор да се защити на чужда територия.

Всъщност тъпотиите, които ръси Папата може би търсят симпатията на Путлер, че да се навие на среща. А според мен целта на Папата за такава среща е съвсем друга: "Ватикана има проблем с това, как се употребява православната християнска религия в Мордор за военни цели и иска по някакъв начин да спре това. Ето този цитат ме кара да мисля така: "Руският патриарх Кирил, който подкрепи войната, "не може да стане олтар на Путин", посочи Светият отец."
Разбира се, жълтата медия Днес Дир БГ вижда някаква тъпотия вметната в средата на италианската статия и веднага я прави на скандално заглавие тип "ШОК!!!" "УЖАС!!!". А оригиналната статия, на която се позовават, е със заглавие "Интервю с папа Франциск: «Путин не спира, искам да се срещна с него в Москва. Сега няма да ходя в Киев»". Вероятно 80% от читателите на тази жълта медия предпочитат шокиращи заглавия. То статиите и без това са дълги и защо да си правим труда да ги четем. Важното е казано в заглавието, нали така?
viara
Цитат(Alexfield @ 05/05/2022, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
От едно 2000 години християнската религия внушава, че смирението ще ни избави (от каквото и да било). По тази логика търсим вина в себе си за насилническите действия на околните срещу нас. Тя оправдава побойниците, изнасилвачите, а защо не и военните престъпници.
Или пък: Ако НАТО не съществуваше, Мордор нямаше да пречи на Украйна да влезе в НАТО.
Изобщо всички са виновни с това, че ги има и това не остава друг избор на Мордор да се защити на чужда територия.

Като се замислим НАТО съществува точно поради съществуването на такива фашистки управления.

Цитат
Всъщност тъпотиите, които ръси Папата може би търсят симпатията на Путлер, че да се навие на среща. А според мен целта на Папата за такава среща е съвсем друга: "Ватикана има проблем с това, как се употребява православната християнска религия в Мордор за военни цели и иска по някакъв начин да спре това. Ето този цитат ме кара да мисля така: "Руският патриарх Кирил, който подкрепи войната, "не може да стане олтар на Путин", посочи Светият отец."
Разбира се, жълтата медия Днес Дир БГ вижда някаква тъпотия вметната в средата на италианската статия и веднага я прави на скандално заглавие тип "ШОК!!!" "УЖАС!!!". А оригиналната статия, на която се позовават, е със заглавие "Интервю с папа Франциск: «Путин не спира, искам да се срещна с него в Москва. Сега няма да ходя в Киев»". Вероятно 80% от читателите на тази жълта медия предпочитат шокиращи заглавия. То статиите и без това са дълги и защо да си правим труда да ги четем. Важното е казано в заглавието, нали така?

На Папата му отказват среща от един месец ... Така обаче всички, които се прекланят на Папата като на Божи служител, ще спрат да се кланят на другия.
Става въпрос за власт и пари явно, се разбира.
Щото агресора си е присвоил да властва над църквата католическа/от споменаването на отеца Кирил, където чета/, без да му е дадена тази власт. Та Папата ще оспорва държавната власт над църквата, която си е позволил агресора.
Щото ако в една държава почнат да властват и над католическата църква, то авторитета й и парите й съвсем ще зачезнат.
Това разбирам, може и да греша. Ще видим.
От друга страна такива агресори като почнат да не зачитат никакви права, закони и т.н... си намират кончината и си увеличават враговете повече и повече.
С това си навлича омразата на всички католици, като показва пълно неуважение на Папата и незачитане.

ПП Да ви питам като по-компетентни. Щото ясно се вижда, че всички тези непрофесионални дейности се извършват от дубльора на Путин. Един манифестор познава професионалистите от км и с един поглед, та ... мисълта ми е ...
То дубльор, дубльор във време на война, хубаво ама тук дубльорът командва. Та това ми заприлича на таен заговор-подмяна на властта, без публична гласност, но като не разбирам много. Та реших да питам. Имате право да се смеете. Няма да се сърдя.
На вас прилича ли ви на такова или не? ми е мисълта.
Радио Ереван

Аха, значи хитър бил този папа, а не изкуфял. Мазни се на Путин, че да се навие на среща. И като се срещнат какво ще стане? Путин ще изтегли войските и ще си поръси главата с пепел ли?
Когато пишеш аргументирано, а не под влиянието на емоции, не мога да не се съглася с теб. Аз бих го съкратил и допълнил. Ако Украйна беше част от Русия, нямаше да има война. Дори Янукович да беше останал на власт пак нямаше Путин да нападне. Ама голяма част от украинците не искат да живеят по старият начин и сега цяла Европа страда заради това тяхно желание. Защо да страда Европа заради тяхното желание, ще ми опонираш веднага, виновен е Путин, той започна войната! Европа страда не заради украинците и не заради Путин, а заради собствената си политика, тъй като е избрала да помага на Украйна. Ама то няма как да да не помага на Украйна. Защо да няма как, нищо не я задължава?
Писах го преди доста време. Украйна има огромни природни богатства, включително залежи на шистов газ, които косвено много могат да навредят на икономиката на Русия, която е силно зависима от износа си на газ. Путин не иска да го допусне това. Дори войната да спре утре, дали някой ще се навие да инвестира в Украйна, когато знае, че руската армия пак може да нападне?
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ако Украйна беше част от Русия, нямаше да има война.

Малко си се объркал, както винаги smile.gif

Соловьев обратился к НАТО! На Украине мы не остановимся

Радио Ереван

Обществото ни е разделено. Редно беше да направят реферндум и за помощите и за санкциите. Тъкмо щяха да включат да приемем ли еврото, а и други неща.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/balgarite-s-...vina-za-voynata
Shade
Цитат(Hartmann @ 05/05/2022, 03:09) <{POST_SNAPBACK}>
Соловьев обратился к НАТО! На Украине мы не остановимся

Руснаците през 1945 г. имаха план за "освобождение" на цяла Европа от нацизъм и фашизъм. Ако тази инициатива се беше осъществила, днес до Айфеловата кула в Париж щеше да има Паметник на Съветската армия "Освободителка", който благодарните французи (подобно на благодарните българи) да пазят ревностно от посегателства. Руски пълководец беше казал "Москва забавя, но не забравя".
Glo
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Обществото ни е разделено. Редно беше да направят реферндум и за помощите и за санкциите. Тъкмо щяха да включат да приемем ли еврото, а и други неща.

чувек, не знам каква е темата точно, че тъкмо влизам и натискам най-новото мнение, но не може да настояваме за референдуми в едно общество дебилно над 80%, освен това нали сме си избрали и управляващи, те за кво са ни ако ше го караме на референдуми, нали ги чета бабичките и дядките у фейса, тее ако ги изтървеш да гласуват - ше ни вкарат в ада от тяхната младос, ти само виж какви управляващи си избраха, мъка ми е! ама не за народа ами за мене си biggrin.gif че все пак и аз живея в тая държава, но е хубаво че нямам допирни точки с дебили, нито с дъртаци, дори даже с никого, аз съм в рая b_046.gif извън държавноземната система съм, обмислям ей така просто за забава и приключение, че и за пари да покарам малко камион, даже вече съм си го избрал, мисля че съм роден за шофьор sunbathing.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/balgarite-s-...vina-za-voynata

българите най-слабо съчувстват на украинците и най-често не виждат Русия като главния виновник за войната в Украйна.

Именно затова с един надник средния англичанин си купува бензин/газ/дизел около 10-12 пъти повече, отколкото средния българин със същия надник. smile.gif И така и ще продължи да бъде в необозримото бъдеще smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 05/05/2022, 16:09) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците през 1945 г. имаха план за "освобождение" на цяла Европа от нацизъм и фашизъм. Ако тази инициатива се беше осъществила, днес до Айфеловата кула в Париж щеше да има Паметник на Съветската армия "Освободителка", който благодарните французи (подобно на благодарните българи) да пазят ревностно от посегателства. Руски пълководец беше казал "Москва забавя, но не забравя".

Малко ще те поправя. Този план е още от 1939 г., а може би от още по-рано. И не само от нацизма и фашизма, но и от капитализма. Хитлер обаче объркал плановете. Гад мръсна, сега нямаше да ги имаме тези проблеми и да спорим каква политика да имаме по отношение на Русия. Нямаше да скачат всеки ден цените. Всичко щеше да ни е уредено. Панелка 60 кв. м. след 15 години работа, заплата от 200 лева, Москвич или ако си по-търпелив Лада. Две телевизии с тъпи предавания за да не гледаш много, вредно е. Интернет сигурно нямаше да има и той не учи на хубаво. Ей, ама нас тогава май нямаше да ни има. Едва ли щяхме да сме родени. misli.gif
През 1945 г. е нямало как да се реализира този план.
Радио Ереван
Цитат(Glo @ 05/05/2022, 16:15) <{POST_SNAPBACK}>
чувек, не знам каква е темата точно, че тъкмо влизам и натискам най-новото мнение, но не може да настояваме за референдуми в едно общество дебилно над 80%, освен това нали сме си избрали и управляващи, те за кво са ни ако ше го караме на референдуми, нали ги чета бабичките и дядките у фейса, тее ако ги изтървеш да гласуват - ше ни вкарат в ада от тяхната младос, ти само виж какви управляващи си избраха, мъка ми е! ама не за народа ами за мене си biggrin.gif че все пак и аз живея в тая държава, но е хубаво че нямам допирни точки с дебили, нито с дъртаци, дори даже с никого, аз съм в рая b_046.gif извън държавноземната система съм, обмислям ей така просто за забава и приключение, че и за пари да покарам малко камион, даже вече съм си го избрал, мисля че съм роден за шофьор sunbathing.gif

Разбрах те. Да забранят референдумите със закон ще е най-добре и да се запише в него, че дебилният народ няма право да казва какво да се случва в държавата.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах те. Да забранят референдумите със закон ще е най-добре и да се запише в него, че дебилният народ няма право да казва какво да се случва в държавата.

Нали помниш (или пък не? ) Жанвиденовото време? Тогава също народа си го избра. smile.gif Сиреч, поради изключително големия брой алтернативници, народа е напълно способен да се самозатрие - трябва само да му дадем тая възможност. Затва аз моментално бих не просто разрешил, а бих записал в конституцията референдумите като единствен легитимен акт на народната воля. И после.... охаааа 453.gif
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 04/05/2022, 00:33) <{POST_SNAPBACK}>
Когато цените станат тройни сравнение с тези от 2019 година, може би на някои хора нещата ще се изяснят, а може би не. Ще видим.

Да разбирам ли, че ти си от малцината хора, които са разбрали за какво става въпрос?
Не разбирам защо цените ще се вдигнат три пъти.
Но дори и да вдигнат, все пак всичко е възможно, то да не би някой да има полза от това?
От твоето "може би на някои хора нещата ще се изяснят" излиза, че едва ли не, е направено нарочно.
Питето
Споко, като фалират отново, пак ще освободят териториите дето са заграбили от съседите, та този явно иска нещо по-голямо... ама ще е "как всегда".
Питето
Явно не знаеш, ама оставката на папата се разписва и изпълнява свише...
Питето
Сега, ако този казваше това от нЕкой фронт в Украйна, под обстрел, щях леко да се притесня, обаче от студиото, дето е далече далече... поредния слагач на заплата.
Thursday Next
Цитат
Ама голяма част от украинците не искат да живеят по старият начин и сега цяла Европа страда заради това тяхно желание.

Ти сериозно ли??? w00tbrows.gif Те не трябва да се стремят да живеят по-добре, понеже Ереванчо страдал, видиш ли. Айде да не говориш от името на цяла Европа, щото край мен е пълно с хора, които не само не страдат, ами силно насърчават и подкрепят Украйна по всякакъв начин в желанието ѝ да НЕ живее повече по стария начин. И да, готови са да понесат притеснения, ако перспективата е да се отърват трайно от миризливия руски ботуш под формата на енергийни доставки.

Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 19:45) <{POST_SNAPBACK}>
Малко ще те поправя. Този план е още от 1939 г., а може би от още по-рано. И не само от нацизма и фашизма, но и от капитализма. Хитлер обаче объркал плановете. Гад мръсна, сега нямаше да ги имаме тези проблеми и да спорим каква политика да имаме по отношение на Русия. Нямаше да скачат всеки ден цените. Всичко щеше да ни е уредено. Панелка 60 кв. м. след 15 години работа, заплата от 200 лева, Москвич или ако си по-търпелив Лада. Две телевизии с тъпи предавания за да не гледаш много, вредно е. Интернет сигурно нямаше да има и той не учи на хубаво. Ей, ама нас тогава май нямаше да ни има. Едва ли щяхме да сме родени. misli.gif

Ереванчик, четейки дивотиите ти относно Украйна ми се прищя да те попитам - ти би влезнал доброволно в руски затвор? smile.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 05/05/2022, 09:45) <{POST_SNAPBACK}>

Не ме поправяй. Държавният герб на СССР беше сърп и чук на фона на цялото земно кълбо. Но това не означава, че руснаците са били готови да го превземат преди войната. Те са много устати и държат нагъл език само когато се чувстват силни и побеждават. Иначе кротко говорят за "мирно съвместно съществуване".
Та така и в края на Втората световна война. След като подгонват германците на запад и стигат до Германия, намерението им е да продължат на запад. Чувстват се силни, благодарение на масираната американска военна и хуманитарна помощ. Единствено десантът в Нормандия им пречупва мераците.
Сега американската помощ е насочена другаде, а те вместо помощ получават икономически санкции. Което ги вади от равновесие. Навремето задръстваха пътя на военната машина на хитлеристка Германия с труповете на собствените си войници. Да видим дали ще приложат тази печеливша стратегия и сега.
Питето
И кво "оха-а-а"? Практикуване му е цаката, и на пресичането на улицата, и на референдумите. Напраскай на българина по един референдум месечно, с по няколко въпроса от местно и с един от общодържавно ниво, и след година ще сме стоплили кое как и защо, и колко е тъпо да ходиш за гъби докато някой друг гласува с твоя джоб на референдумите. Швейцарците да нямат по три висши на калпак, та успяват да се оправят с техните референдуми и да си докарат държавата на ниво. Редовно практикуване му е разковничето, колкото си по-прост, толкова по-начесто та да не забравяш кое как и за какво е.
Hartmann
Цитат(Питето @ 05/05/2022, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
И кво "оха-а-а"? Практикуване му е цаката, и на пресичането на улицата, и на референдумите. Напраскай на българина по един референдум месечно, с по няколко въпроса от местно и с един от общодържавно ниво, и след година ще сме стоплили кое как и защо, и колко е тъпо да ходиш за гъби докато някой друг гласува с твоя джоб на референдумите. Швейцарците да нямат по три висши на калпак, та успяват да се оправят с техните референдуми и да си докарат държавата на ниво. Редовно практикуване му е разковничето, колкото си по-прост, толкова по-начесто та да не забравяш кое как и за какво е.

след година ще сме стоплили - след година или малко повече, голяма част от населението ще е физически утилизирано. smile.gif Какво мислиш, че щеше да стане ако БСП се беше задържала на власт още 6-8-10 месеца по време на оня мандат, който приключи 1997? Ами щеше да има трупове по улиците напълно реално - глад, гражданска война. И това - отново да припомним - населението щеше да го направи само на себе си. Искаш да сравняваш швейцарските референдуми с евентуални български? smile.gif Преди няколко години имаше референдум в Швейцария - дали да не се мине на 4-дневна работна седмица, т.е. 3 дни почиваш, 4 работиш. Швейцарците казаха - не, ще работим 5 дена. smile.gif А сега си представи референдумите в България. smile.gif
Thursday Next
Референдум за еврото? Ти искаш да оставиш фундаментални решения, касаещи икономиката на страната, в ръцете на народ, който търка билетчета?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.