От едно 2000 години християнската религия внушава, че смирението ще ни избави (от каквото и да било). По тази логика търсим вина в себе си за насилническите действия на околните срещу нас. Тя оправдава побойниците, изнасилвачите, а защо не и военните престъпници.
Като се замислиш: Ако Украйна не съществуваше, Мордор нямаше как да я нападне.
Или пък: Ако НАТО не съществуваше, Мордор нямаше да пречи на Украйна да влезе в НАТО.
Изобщо всички са виновни с това, че ги има и това не остава друг избор на Мордор да се защити на чужда територия.
Като се замислим НАТО съществува точно поради съществуването на такива фашистки управления.
Цитат
Всъщност тъпотиите, които ръси Папата може би търсят симпатията на Путлер, че да се навие на среща. А според мен целта на Папата за такава среща е съвсем друга: "Ватикана има проблем с това, как се употребява православната християнска религия в Мордор за военни цели и иска по някакъв начин да спре това. Ето този цитат ме кара да мисля така: "Руският патриарх Кирил, който подкрепи войната, "не може да стане олтар на Путин", посочи Светият отец."
Разбира се, жълтата медия Днес Дир БГ вижда някаква тъпотия вметната в средата на италианската статия и веднага я прави на скандално заглавие тип "ШОК!!!" "УЖАС!!!". А оригиналната статия, на която се позовават, е със заглавие "Интервю с папа Франциск: «Путин не спира, искам да се срещна с него в Москва. Сега няма да ходя в Киев»". Вероятно 80% от читателите на тази жълта медия предпочитат шокиращи заглавия. То статиите и без това са дълги и защо да си правим труда да ги четем. Важното е казано в заглавието, нали така?
На Папата му отказват среща от един месец ... Така обаче всички, които се прекланят на Папата като на Божи служител, ще спрат да се кланят на другия.
Става въпрос за власт и пари явно, се разбира.
Щото агресора си е присвоил да властва над църквата католическа/от споменаването на отеца Кирил, където чета/, без да му е дадена тази власт. Та Папата ще оспорва държавната власт над църквата, която си е позволил агресора.
Щото ако в една държава почнат да властват и над католическата църква, то авторитета й и парите й съвсем ще зачезнат.
Това разбирам, може и да греша. Ще видим.
От друга страна такива агресори като почнат да не зачитат никакви права, закони и т.н... си намират кончината и си увеличават враговете повече и повече.
С това си навлича омразата на всички католици, като показва пълно неуважение на Папата и незачитане.
ПП Да ви питам като по-компетентни. Щото ясно се вижда, че всички тези непрофесионални дейности се извършват от дубльора на Путин. Един манифестор познава професионалистите от км и с един поглед, та ... мисълта ми е ...
То дубльор, дубльор във време на война, хубаво ама тук дубльорът командва. Та това ми заприлича на таен заговор-подмяна на властта, без публична гласност, но като не разбирам много. Та реших да питам. Имате право да се смеете. Няма да се сърдя.
На вас прилича ли ви на такова или не? ми е мисълта.